28.05.2024
Телеканал NTD

Позашлюбна дочка екскороля Бельгії Альберта II здобула титул принцеси

Позашлюбна дочка екскороля Бельгії Альберта II здобула титул принцеси

Бельгійська художниця Дельфіна Боель виграла судовий процес і здобула титул принцеси. Її визнали позашлюбною дочкою колишнього..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Бельгійська художниця Дельфіна Боель виграла судовий процес і здобула титул принцеси. Її визнали позашлюбною дочкою колишнього короля Бельгії Альберта II. Тепер вона може користуватися прізвищем Саксен-Кобург-Готської династії.

[Дельфіна Боель, позашлюбна дочка Альберта II]:
«Я, як і раніше, буду Дельфіною і не збираюся ходити вулицями й кричати, що я принцеса. Однак, якщо якась благодійна організація потребуватиме допомоги й попросить мене виступити й назвати свій титул, то я буду щаслива зробити добру справу».

Альберт II успадкував престол у 93-му році. А в 99-му громадськість дізналася про його позашлюбну дочку. Як з’ясувалося, у 60-х роках тоді ще майбутній монарх мав довгий роман із баронесою Сібілл де Селіс Лонгшам. У 68-му вона народила дочку Дельфіну.

У 2013 році король відмовився від трону на користь сина Філіппа. Одночасно з цим він утратив королівський імунітет. Тоді Боель звернулася до суду, щоб довести батьківство Альберта.

У листопаді 2018 року від екскороля зажадали пройти тест ДНК, але той не погодився. Такий аналіз у Бельгії здавати необов’язково, але відмову вважають визнанням батьківства.

Альберт подав апеляцію на рішення суду. Після чого монарха змусили пройти тест, погрожуючи штрафом. У січні цього року за допомогою аналізів установили, що Боель — справді дочка екскороля Бельгії.

Дельфіна каже, що колись телефонувала батькові, щоби той захистив її матір від переслідування журналістів. Однак тоді монарх попросив його не турбувати й сказав, що позашлюбних дочок він не має.
Коротке посилання на цю сторінку:

Позашлюбна дочка екскороля Бельгії Альберта II здобула титул принцесиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуМарокко: лазні закриті, води немаєФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпеки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: