04.12.2024
Телеканал NTD

Мінська група закликала до негайного припинення вогню в Нагірному Карабасі

Мінська група закликала до негайного припинення вогню в Нагірному Карабасі

Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі надають відеокадри, які свідчать, що бойові дії тривають. Уже майже тиждень..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Сторони конфлікту в Нагірному Карабасі надають відеокадри, які свідчать, що бойові дії тривають. Уже майже тиждень там не припиняються сутички між азербайджанськими й вірменськими військовиками.

Це відео показав турецький телеканал. На ньому, імовірно, вірменський безпілотник, який збивають у районі Нагірного Карабаху.

А ці кадри надав омбудсмен самопроголошеної республіки. На них видно обстріл автомобільної дороги. Ці фото теж надала вірменська сторона. На них уламки штурмовика Су‒25, який нібито збив турецький винищувач.

Обгорілі й понівечені танки та вантажівки. Це вже кадри з азербайджанського телеканалу. Як повідомляють, це вірменська техніка, яку противнику вдалося знищити.

Нагірний Карабах відокремився від Азербайджану під час війни 1991‒94 років. На міжнародному рівні його незалежною країною не визнали. При цьому там живуть лише вірмени.

Зараз обидві сторони заявляють про численних загиблих та поранених. Азербайджан стверджує, що з його боку загинули тільки цивільні.

Нещодавно Франція, Росія і Сполучені Штати Америки закликали до негайного припинення вогню в Нагірному Карабасі. Президент Франції сказав, що три лідери, як співголови Мінської групи ОБСЄ, опублікували спільне комюніке.

[Еммануель Макрон, президент Франції]:
«Ми зажадали безумовного припинення вогню, закликали до розсудливості тих, хто іноді підштовхує ту чи іншу сторону піти далі, ніж треба».

Нинішній конфлікт став найсерйознішим із 90-х років минулого століття. Він може дестабілізувати ситуацію в усьому регіоні, який є важливим коридором постачання газу на світові ринки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мінська група закликала до негайного припинення вогню в Нагірному КарабасіДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшість

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: