23.10.2024
Телеканал NTD

Між Трампом і Байденом відбулися перші президентські дебати

Між Трампом і Байденом відбулися перші президентські дебати

Президент США Дональд Трамп і колишній віцепрезидент Джо Байден помірялися силами в словесному поєдинку під час..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Президент США Дональд Трамп і колишній віцепрезидент Джо Байден помірялися силами в словесному поєдинку під час перших теледебатів перед виборами. Вони висловили різні точки зору на низку питань: від пандемії COVID-19 і протестів до безробіття, Верховного суду й голосування поштою.

Обидва кандидати запекло критикували один одного. Так, Трамп говорив про зв’язки Байдена з ліворадикалами в Демократичній партії і називав того кар’єристом.

Суперники часто перебивали один одного, і модератору Крісу Воллесу ледве вдавалося їх стримувати.

Якоїсь миті Байден сказав Трампу: «Послухайте, може ви заткнетеся?» А також назвав його слова «непрезидентськими».

Після того, як Байден заявив, що Трамп після пандемії COVID-19 повинен порозумнішати, Трамп відрізав, що колишній віцепрезидент закінчив виш із найгіршими оцінками на курсі.

Байден критикував Трампа за повільну реакцію на пандемію. Але президент сказав, що впорався зі своєю роботою чудово.

Президент також зазначив, що міста, де недавно спалахнули протести, такі як Міннеаполіс, уже взято під контроль. Однак не всі. Там, де демократи не дозволили федеральній поліції навести порядок, триває хаос. За словами президента, цими містами керують ліворадикали.

Кандидати сперечалися й щодо голосування поштою. Так, Байден закликав усіх американців використовувати будь-які методи для волевиявлення. Водночас Дональд Трамп ще раз сказав, що відправлення бюлетенів поштою може призвести до масштабних фальсифікацій.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Їх продають, їх скидають до річок. Це жахлива річ для нашої країни. І це не закінчиться добре. Це безумовно не закінчиться добре. <> Ви відправляєте 80 мільйонів бюлетенів, але ці люди не знають, як з ними поводитися. Це перше. А друге — це те, що вони обманюють».

[Джо Байден, кандидат у президенти США]:
«Ще ніхто не підтвердив, що голосування поштою пов’язане з фальсифікаціями, що це нечесний метод».

Вибори в США мають пройти 3 листопада.
Коротке посилання на цю сторінку:

Між Трампом і Байденом відбулися перші президентські дебатиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять років

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: