29.04.2024
Телеканал NTD

ЄС розробить спільну міграційну політику до 2023 року

ЄС розробить спільну міграційну політику до 2023 року

Виконавчий орган Євросоюзу розпочав довгостроковий процес модернізації недієвих міграційних правил. Він створить загальноєвропейський механізм, який усуне..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Виконавчий орган Євросоюзу розпочав довгостроковий процес модернізації недієвих міграційних правил. Він створить загальноєвропейський механізм, який усуне багаторічні розбіжності, а також забезпечить ліпше врегульоване приймання біженців із Близького Сходу, з Азії та Африки.

[Маргарітіс Схінас, єврокомісар з питань міграції]:
«Щодо міграції, то всі країни-члени стикаються з нею по-різному. Є різні пріоритети, різні голоси, різні погляди й різна географія… Кожна з наших держав-членів стикається з різними й унікальними проблемами».

Найскладнішим завданням буде змусити всі країни блоку приймати якусь частину біженців. Східні держави, такі як Польща й Угорщина, цьому опираються.

Через це кожна країна отримуватиме з бюджету блоку по 10 тисяч євро на одного прийнятого дорослого біженця.

[Маргарітіс Схінас, єврокомісар з питань міграції]:
«Завдяки цьому спонсорству ми надамо реальну альтернативу. Навіть якщо людей не перемістять, на них виділятимуть кошти».

450-сторінковий документ замінить п’ять окремих загальноєвропейських законів, що регулюють міграційну політику. Згідно з ним наголос робитимуть на те, що мігрантів, які не доведуть, що мають підстави отримати статус біженця, одразу депортуватимуть.

[Маргарітіс Схінас, єврокомісар з питань міграції]:
«Неймовірно, що в Європі у 2020 році все ще немає належної, єдиної, узгодженої політики щодо міграції та надання притулку. Сподіваємося, що сьогодні почався процес, який приведе нас до мети».

Як очікують, усеосяжний план набуде чинності 2023 року. Він відкриє більше законних шляхів для мігрантів, які хочуть перебратися до Європи. А також ліпше регулюватиме потік людей ще до того, як ті прибудуть на континент.

Ще одним його завданням буде зміцнити зовнішні кордони блоку й водночас ухвалити правила, які давали б змогу розміщувати врятованих мігрантів у Європі, а не забороняли їм висаджуватися в європейських портах.

Якщо якась країна відчує, що не справляється з напливом, то зможе активувати кризовий механізм. Тоді інші держави повинні будуть прийняти людей чи відправити їх назад.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС розробить спільну міграційну політику до 2023 рокуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у Китаї«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіРуйнування та цунамі: в Японії після землетрусу розбирають завали й чекають новогоСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Влада Еквадору оголосила війну злочинним бандамПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОПрорвало греблю: зсув завалив поселення в Болівії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: