26.06.2024
Телеканал NTD

75-річчя ООН: світові лідери закликають до єдності та реформ

75-річчя ООН: світові лідери закликають до єдності та реформ

Світові лідери зібралися разом у віртуальному просторі, щоб відзначити 75-ту річницю створення Організації Об'єднаних Націй. Генеральний..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Світові лідери зібралися разом у віртуальному просторі, щоб відзначити 75-ту річницю створення Організації Об’єднаних Націй. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш звернувся до представників 193 країн-членів і закликав усіх до єдності.

[Антоніу Гутерриш, Генеральний секретар ООН]:
«Зростає геополітична напруженість. Нарощується ядерне озброєння. Інноваційні технології відкрили нові можливості, але також виявили й нові загрози. А пандемія COVID-19 оголила вразливість світу. Ми можемо дати цьому всьому раду тільки разом. Сьогодні маємо надлишок проблем і дефіцит спільних рішень».

Заступник представника США в ООН Шеріт Норман Шале зазначила, що організації потрібні реформи.

[Шеріт Норман Шале, заступник представника США в ООН]:
«Сімдесят п’ять років тому Сполучені Штати Америки вийшли вперед, коли цій сміливій структурі під назвою Організація Об’єднаних Націй був потрібен постійний дім. І ми, як і раніше, пишаємося тим, що служимо цим домом до сьогодні. <> 75-річчя ООН — вдалий час для того, щоб порушити питання про сильні й слабкі сторони організації, проаналізувати її невдачі й дістати з них уроки, а також зазначити її досягнення».

Про необхідність реформ сказало ще кілька світових лідерів. Зокрема, деякі країни незадоволені тим, що в Раді Безпеки ООН, яка складається з 15 країн-членів, тільки США, Росія, Китай, Франція та Велика Британія є постійними й мають право вето.

Особливий захід пройшов напередодні щорічної зустрічі світових лідерів в ООН. Через пандемію президенти й прем’єр-міністри не прибудуть до штаб-квартири організації. Їхні заяви буде записано заздалегідь і показано в головному залі Генасамблеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

75-річчя ООН: світові лідери закликають до єдності та реформМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівНа Кубі закінчується паливо?Дострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьНирки — у центрі нової кризи в НепаліСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: