26.09.2024
Телеканал NTD

Велика Британія заручилася підтримкою В’єтнаму в приєднанні до TTП2

Велика Британія заручилася підтримкою В'єтнаму в приєднанні до TTП2

Велика Британія ще на крок наблизилася до приєднання до Всеосяжної і прогресивної угоди для транстихоокеанського партнерства..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Велика Британія ще на крок наблизилася до приєднання до Всеосяжної і прогресивної угоди для транстихоокеанського партнерства (ТТП2). Британський міністр закордонних справ Домінік Рааб заручився в цьому питанні підтримкою Ханоя під час свого дводенного візиту до В’єтнаму.

Ця угода нині об’єднує 11 країн Азійсько-Тихоокеанського регіону, зокрема В’єтнам, Японію, Мексику, Сінгапур, Нову Зеландію, Канаду та Австралію. Вона знижує тарифні бар’єри й регулює низку внутрішніх правил, зокрема щодо трудових відносин та інтелектуальної власності.

В’єтнам недавно уклав угоду про вільну торгівлю з Євросоюзом. А Велика Британія, яка покинула лави блоку, намагається зміцнити відносини з Асоціацією держав Південно-Східної Азії. Так Рааб, перебуваючи у В’єтнамі, провів віртуальну зустріч зі своїми колегами з АСЕАН, на якій обговорили пандемію COVID-19.

Раніше голова МЗС Великої Британії ще відвідав Південну Корею. Там він побував у демілітаризованій зоні на кордоні з КНДР, а також зустрівся в Сеулі з південнокорейським міністром закордонних справ.

[Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії]:
«Ми вже співпрацюємо щодо багатьох питань. Так, я знаю, що сьогодні буде час, щоб обговорити спільну мету — створення вакцини від коронавірусу, її важливість для корейців і британців, а також як разом захиститися від загрози глобальної другої хвилі».

Міністри також обговорили низку інших питань, зокрема торгівлю та інвестиції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія заручилася підтримкою В’єтнаму в приєднанні до TTП2Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Сотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: