19.09.2024
Телеканал NTD

Генасамблея ООН: Дональд Трамп закликав притягнути Китай до відповідальності за коронавірус

Генасамблея ООН: Дональд Трамп закликав притягнути Китай до відповідальності за коронавірус

Попри те, що цього року основні дебати в Генеральній Асамблеї ООН проходять в онлайн-режимі, на вулицях..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Попри те, що цього року основні дебати в Генеральній Асамблеї ООН проходять в онлайн-режимі, на вулицях Нью-Йорка багато поліції.

У залах ООН не зовсім порожньо. Гості є, проте їх через пандемію набагато менше. У засіданні дозволили брати участь тільки по одному представнику від 193 країн-членів. Усі мають бути в масках і триматися необхідної дистанції. А виступи світових лідерів було заздалегідь записано і їх транслюють перед присутніми.

Дебати стартували 22 вересня. Першим виступив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш. Він запропонував оголосити глобальне припинення вогню, щоб у всіх країн виникла можливість упоратися з епідемією коронавірусу.

[Антоніу Гутерриш, Генеральний секретар ООН]:
«Я закликав прискорити міжнародні зусилля Ради Безпеки, щоб до кінця року досягти мети припинення вогню. У нас залишається 100 днів. Як я сказав, годинник цокає. Світові потрібне глобальне припинення вогню, щоб зупинити всі масштабні конфлікти».

Пандемія коронавірусу — одна з головних тем виступів. Так, президент США Дональд Трамп закликав притягнути Китай до відповідальності за поширення вірусу в усьому світі.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Китай зупинив внутрішні переміщення, проте дозволив вилітати з країни й заражати світ. Китай засудив мою заборону на в’їзд для його громадян, навіть попри те, що він скасував внутрішні перельоти й замкнув людей в будинках. Китайська влада й Всесвітня організація охорони здоров’я, яку фактично контролює Китай, брехливо заявили, що свідчень, що вірус передається від людини до людини, немає. Пізніше вони сказали неправду, що ніби люди без симптомів не поширюють вірусу».

Президент Туреччини закликав усі середземноморські країни зустрітися, щоб залагодити регіональні суперечки через поклади нафти й газу. Президент ПАР попросив виділити африканським країнам кошти, щоб допомогти впоратися з пандемією, а президент Південної Кореї наголосив на важливості регіональної співпраці в боротьбі з пандемією.

Загалом з віртуальної трибуни виступить рекордна кількість спікерів: 119 очільників держав і 54 голови уряду.

Дебати завершаться 26 вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Генасамблея ООН: Дональд Трамп закликав притягнути Китай до відповідальності за коронавірусВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до Парижа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: