25.10.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп оголосив про нові санкції щодо Куби

Дональд Трамп оголосив про нові санкції щодо Куби

Президент США Дональд Трамп оголосив про нові санкції щодо Куби. Зокрема, до острова заборонять ходити американським..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Президент США Дональд Трамп оголосив про нові санкції щодо Куби. Зокрема, до острова заборонять ходити американським пасажирським і круїзним кораблям.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Сьогодні, на тлі постійного протистояння комуністичним репресіям, я оголошую про те, що міністерство фінансів заборонить американським мандрівникам зупинятися в об’єктах нерухомості, якими володіє влада Куби. Ми також ще більше обмежимо імпорт кубинського алкоголю й тютюнових виробів».

За словами Трампа, його адміністрація хоче, щоб гроші йшли безпосередньо жителям острова, а не на фінансування соціалістичної влади Куби. Також Вашингтон за допомогою санкцій намагається домогтися звільнення політичних в’язнів, дотримування права на зібрання й самовираження, легалізації всіх політичних партій, а також проведення на острові вільних виборів.

Президент також додав, що запроваджує жорсткі санкції щодо диктаторських режимів у Нікарагуа й Венесуелі.

[Дональд Трамп, президент США]:

«Ветерани в цьому залі стали свідками того, як соціалізм, банди радикалів і жорстокі комуністи руйнують нації. Сьогодні Демократична партія розгортає соціалізм прямо в нашій прекрасній країні. Я оголошую, що Америка ніколи не буде соціалістичною або комуністичною країною. Я додам це слово “комуністичною”».

Про нові санкції президент оголосив під час заходу, присвяченого Операції в бухті Кочинос, яку також називають висадкою в затоці Свиней. Це була воєнна операція 1961 року, у якій за підтримки уряду США брала участь так звана бригада 2506, що складалася з кубинських емігрантів. Її метою було повалення режиму Фіделя Кастро. Операція зазнала невдачі.

У червні 2019 року адміністрація Дональда Трампа запровадила жорсткі обмеження на подорожі до Куби. Як заявив Білий дім, такий крок був потрібний, щоб чинити тиск на комуністичну владу острова, яка підтримує президента Венесуели Ніколаса Мадуро.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп оголосив про нові санкції щодо КубиФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Збиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: