25.04.2024
Телеканал NTD

Пекінський автосалон: китайський аеромобіль і електрокросовер Honda SUV e: concept

Пекінський автосалон: китайський аеромобіль і електрокросовер Honda SUV e: concept

Електричні новинки та автономні технології зайняли одне з головних місць на Пекінському міжнародному автосалоні. Японська компанія..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Електричні новинки та автономні технології зайняли одне з головних місць на Пекінському міжнародному автосалоні. Японська компанія анонсує компактний кросовер Honda SUV e: concept. Серійний автомобіль постачатимуть до Китаю та США.

[Іноуе Кацусі, голова відділення компанії Honda в Китаї]:
«Цей унікальний спортивний електромобіль Honda динамічний і водночас екологічний. Й оскільки ми хочемо гарантувати безпечне й спокійне водіння, цей концепт оснащено набором систем допомоги водію ADAS».

Електронний асистент використовує фронтальну відеокамеру з розширеним кутом огляду й 360-градусний радар. Технічних характеристик автомобіля виробник не розкрив.

Китайський стартап Xpeng демонструє прототип аеромобіля Kiwigogo. В апарата вісім пропелерів і немає коліс, бо він пересуватиметься лише повітрям. Двомісний аеромобіль здатний літати на висоті від 5 до 25 метрів.

А це акумуляторний електромобіль компанії Toyota. Автономний шатл e-Palette мав перевозити спортсменів олімпійським селом під час Ігор у Токіо. Він уміщує 20 пасажирів і може проїхати без підзаряджання до 150 кілометрів. Швидкість шатла — 19 кілометрів за годину.

Автомобілі з автономною системою керування показали й інші компанії. На думку експертів, майбутнє за такими машинами, а не за аеромобілями.

[Хуайбінь Лінь, співробітник аналітичного агентства IHS Markit]:
«Машини з автономним керуванням, імовірно, знизять попит на (звичайні) машини. Так, сім’ям, які мають кілька авто, уже не треба буде стільки машин. Досить буде однієї. Вона відвезе чоловіка на роботу, а потім повернеться по його дружину, щоб відвезти на іншу роботу».

Пекінський автосалон проходить раз на два роки, чергуючись із Шанхайським автошоу. Захід триватиме до 5 жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: