29.12.2024
Телеканал NTD

У зоопарку Великої Британії народилося дитинча рідкісного західного шимпанзе

У зоопарку Великої Британії народилося дитинча рідкісного західного шимпанзе

У Честерському зоопарку Великої Британії недавно народилося дитинча рідкісного західного шимпанзе. Його стать поки невідома. Зі..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Честерському зоопарку Великої Британії недавно народилося дитинча рідкісного західного шимпанзе. Його стать поки невідома. Зі слів доглядачів, маля здорове й добре розвивається.

Маму дитинчати звуть Менді. Їй уже 43 роки, і вона вміє дбати про потомство. Народження малюка — це особлива подія для всієї родини шимпанзе. Дорослі самиці прагнуть допомогти у вихованні, а молоді здобувають новий досвід.

Честерський зоопарк бере участь у програмі розведення рідкісних видів мавп. Поява на світ нового дитинчати сприяє відродженню популяції західних шимпанзе. Вони мешкають у Західній Африці — від Сенегалу до Гани, але в Беніні, Буркіна-Фасо й Того цей підвид уже вважається вимерлим. У дикій природі живе 18 тисяч цих тварин. Вони занесені до Червоної книги.

Шимпанзе Менді носитиме дитинча на руках кілька місяців. Коли воно зміцніє й почне досліджувати навколишній світ, фахівці визначать його стать.
Коротке посилання на цю сторінку:

У зоопарку Великої Британії народилося дитинча рідкісного західного шимпанзеПолювання на скарби стає популярним хобі у Великій БританіїНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Конкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиАвстралійський шеф-кухар створив торт, корисний для мозкуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: