26.05.2024
Телеканал NTD

Йорданки виготовляють із листя унікальний папір

Йорданки виготовляють із листя унікальний папір

Ці йорданки рятують те, що зазвичай спалювали. Група жительок Аммана виготовляє унікальний папір. Для цього вони..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ці йорданки рятують те, що зазвичай спалювали. Група жительок Аммана виготовляє унікальний папір. Для цього вони використовують відходи фермерських господарств.

[Юсра аль-Аббаді, голова кооперативу]:
«Рослини, які ми використовуємо, мають бути багатими на волокна. Ми застосовуємо різні рослини, і кожна проходить свій процес обробки, бо їхні колір і текстура різні. У хід ідуть стебла бамії, які ми купуємо у фермерів, коли закінчується сезон збору. Ми також купуємо на фермах бананове листя».

Жінки створили кооператив, який дає місцевим жителькам роботу й корисний для довкілля.

[Фаттіха аль-Мірат, учасниця проекту]:
«Це прекрасна ідея, бо робочих місць мало, а ми змогли влаштуватися. Чудовий проект. Мені подобається ручна праця. Усі жінки насолоджуються роботою».

[Юсра аль-Аббаді, голова кооперативу]:
«Проект допомагає фермерам і довкіллю. Замість того щоб спалювати ці рослини, їх продають нам. Це і фермерам поміч, і природі рятунок від забруднення».

Папір виходить різних форматів, зокрема А3 й А4. Потім із нього виробляють листівки, альбоми, сумки й багато іншого.

Наразі проект працевлаштував 15 жінок.
Коротке посилання на цю сторінку:

Йорданки виготовляють із листя унікальний папірРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуСендбординг повертається до НамібіїДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміКарнавал у Венеції може стати «платним»В Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: