20.08.2024
Телеканал NTD

Італійська долина стала одним із найліпших місць для споглядання нічного неба

Італійська долина стала одним із найліпших місць для споглядання нічного неба

Небо, осяяне мільйонами мерехтливих зірок. Саме цим знаменита долина біля містечка Ліньян в Італії. Ця гірська..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Небо, осяяне мільйонами мерехтливих зірок. Саме цим знаменита долина біля містечка Ліньян в Італії. Ця гірська місцевість розташована в автономній області Валле-д’Аоста на півночі країни. І вона як магніт притягує тих, хто хоче сповна насолодитися нічним небом.

Нещодавно ж долина здобула міжнародне визнання. Її включили до офіційного списку найкращих місць на Землі для спостереження за зірками. Його складає фонд «Старлайт» (Starlight), що входить до ЮНЕСКО.

[Джорджа Фасоліно, жителька Мілана]:
«Коли темніє, я виходжу на вулицю. Оскільки вогнів навколо немає, то ніби поринаєш у зоряне небо. Зовсім не схоже на інші місця. Це єдине місце, де зірки видно так само, як у морі».

У цій долині також можна заглянути до обсерваторії.

[Андреа Берганоцці, дослідник]:
«Діаметр об’єктива нашого телескопа — 81 сантиметр. Чим більший телескоп, тим більше він захоплює світла, що дає змогу ліпше вивчити космос. Якщо порівнювати з іншими обсерваторіями, їхні телескопи значно більші, але небо не таке гарне. Сама природа надала нам перевагу».

[Джованна Фатігусо, жителька Турина]:
«Це унікальний природний музей просто неба. Такого ніде більше не побачиш. А тут можна побачити майже все. Спостерігаючи за зірками, я відчула себе дуже маленькою в цьому величезному всесвіті».

Коротке посилання на цю сторінку:

Італійська долина стала одним із найліпших місць для споглядання нічного небаЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіКарнавал у Венеції може стати «платним»Ексклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: