25.03.2024
Телеканал NTD

Рослинне м’ясо в Китаї стає дедалі популярнішим

Рослинне м'ясо в Китаї стає дедалі популярнішим

Дедалі більше китайських компаній роблять ставку на рослинне м'ясо, бо на тлі пандемії COVID-19 і епідемій..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Дедалі більше китайських компаній роблять ставку на рослинне м’ясо, бо на тлі пандемії COVID-19 і епідемій африканської чуми свиней споживачі почали серйозніше ставитися до свого здоров’я.

Зі слів аналітиків та інсайдерів галузі, вегетаріанські замінники м’яса, як і раніше, є нішевим бізнесом, якщо порівнювати з гігантською м’ясною індустрією Китаю. Але прихильників у них стає дедалі більше.

[Одрі Цзян, відвідувачка]:
«Раніше я завжди їла яловичі фрикадельки. Щодо цих одразу можна сказати, що це не м’ясо. Але відчуття в роті як від справжньої яловичини. Гадаю, рослинний білок трохи корисніший за яловичину».

[Кара, відвідувачка]:

«Коронавірус вплинув на мої харчові звички, бо під час спалаху ми не ходили до ресторанів, а готували вдома. Ми стали їсти кориснішу їжу, бо почали замислюватися, що кладемо у свої тарілки. Також стали їсти більше овочів і білка й готувати не настільки гостру їжу».

Американська компанія Beyond Meat заявила минулого тижня, що підписала договір на відкриття виробництва неподалік від Шанхая. А на початку цього року вона стала співпрацювати зі Starbucks. Тепер у китайській мережі цих кав’ярень продаватимуть рослинне м’ясо.

На ринок виходить і пекінський стартап Zhenmeat, який виробляє рослинні фрикадельки, котлети, стейки та свинину. Скуштувати його «тюфтельки» тепер можна в пекінській мережі хот-потів Hope Tree.

[Сюй Яцзюнь, співзасновник мережі ресторанів]:
«Думаю, епідемія змусила китайських споживачів звернути більше уваги на харчову безпеку. Наше рішення купити й заготовити рослинне м’ясо тут також частково із цим пов’язане, бо таке м’ясо корисніше й екологічніше».

Утім, рослинне м’ясо подобається не всім.

[Чен Айлінь, відвідувачка]:
«Це новий продукт, ми всі хотіли його покуштувати. Та я зрозуміла, що обираю м’ясо. У майбутньому я хотіла б їсти справжнє м’ясо».

[Сунь Лей, відвідувач]:
«Я їстиму м’ясо, рослинного не хочу. Його роблять люди, і воно дорожче. Якби воно було трохи дешевшим, ніж звичайне, тоді я ще був би не проти. Але воно дорожче, і його роблять люди. Тож я їстиму природну версію м’яса».

Компанії, що продають рослинне м’ясо, зазначають, що відчувають конкуренцію не таких самих компаній, як вони, а швидше м’ясної індустрії загалом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рослинне м’ясо в Китаї стає дедалі популярнішимВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюГонконг посилив закон про нацбезпекуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта Evergrande

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: