25.07.2024
Телеканал NTD

Рідкісні білі дельфіни повернулися у води поблизу Гонконгу

Рідкісні білі дельфіни повернулися у води поблизу Гонконгу

Раніше води біля узбережжя Гонконгу були неспокійними. Тут ходили пороми, які возили пасажирів до сусіднього Макао...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Раніше води біля узбережжя Гонконгу були неспокійними. Тут ходили пороми, які возили пасажирів до сусіднього Макао.

Однак тепер через пандемію й карантинні заходи тут надзвичайно тихо. Завдяки цьому сюди повернулися індо-тихоокеанські горбаті дельфіни, яких також називають китайськими.

[Ліндсі Портер, фахівець із питань морської фауни]:
«Ми помітили, що відколи в цій місцевості перестали ходити пороми, дельфіни, яких ми не бачили чотири-п’ять-шість років, повернулися до гонконзького місця проживання».

Тепер у науковців виникла можливість вивчити поведінку рідкісних дельфінів. Вони роблять знімки тварин, яких стали зустрічати частіше, ніж раніше.

Вони також фіксують звуки, які видають дельфіни під час спілкування.

Утім, поки дослідники кажуть, що пандемія навряд чи приведе до відчутного збільшення популяції.

[Ліндсі Портер, фахівець із питань морської фауни]:
«Іноді здається, що ми просто документуємо процес зникнення дельфінів. Та важливо, щоб ми розуміли, як люди та їхня діяльність упливають на популяції дельфінів. Можливо, ми зможемо використати ці знання, щоб урятувати інші види дельфінів».

За даними Всесвітнього фонду природи, у дикому середовищі живе коло 2000 білих китайських дельфінів. Цього недостатньо для стійкості популяції.

Утім, місцева влада останніми роками запровадила деякі заходи для збереження виду. Вона також заснувала шість морських парків, де рух суден частково обмежено.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісні білі дельфіни повернулися у води поблизу ГонконгуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуГонконг посилив закон про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: