08.05.2024
Телеканал NTD

Тайвань змінить дизайн паспортів, щоб їх не плутали з китайськими

Тайвань змінить дизайн паспортів, щоб їх не плутали з китайськими

Уряду Тайваню набридло, що паспорти їхньої країни часто плутають із китайськими. Тому він вирішив змінити дизайн..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Уряду Тайваню набридло, що паспорти їхньої країни часто плутають із китайськими. Тому він вирішив змінити дизайн обкладинки документа. Тепер замість напису англійською «Китайська Республіка» там буде написано просто «Тайвань».

Офіційна назва Тайваню — Китайська Республіка — також залишиться на обкладинці паспорта, але написана ієрогліфами.

Таке рішення уряд ухвалив, оскільки Пекін посилює тиск на острів. Влада КНР уважає Тайвань своєю бунтівною провінцією. Формально це частково визнана держава, що за 180 кілометрів на схід від Китаю.

Міністр закордонних справ Тайваню зазначив, що переробити обкладинку вирішили, бо через пандемію тепер на кордонах багато перевірок, і під час них тайванців часто приймають за жителів КНР.

Варто зауважити, що Тайвань, попри свою близькість до Китаю, може похвалитися однією з найефективніших програм протидії епідемії. Тут загалом виявили всього коло 500 хворих на COVID-19. Померло від вірусу 7 осіб.

Пекін наполягає, що має право робити заяви від імені Тайваню й представляти країну на міжнародній арені, зокрема у Всесвітній організації охорони здоров’я.

А тим часом ще одна держава відкинула претензії Китаю. Так, спікер чеського сенату прибув на Тайвань із великою делегацією, через що на нього відразу посипалися погрози Пекіна. Спікер оголосив, що поїздка має на меті налагодити ділові відносини з островом. У серпні Тайвань також відвідав міністр охорони здоров’я США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайвань змінить дизайн паспортів, щоб їх не плутали з китайськимиЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: