25.05.2024
Телеканал NTD

Десятки тисяч людей знову вийшли на протест у Мінську попри застереження влади

Десятки тисяч людей знову вийшли на протест у Мінську попри застереження влади

Десятки тисяч людей у ​​неділю знову пройшлися вулицями Мінська та інших міст, закликаючи Олександра Лукашенка піти..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Десятки тисяч людей у ​​неділю знову пройшлися вулицями Мінська та інших міст, закликаючи Олександра Лукашенка піти у відставку. Люди вийшли попри вимогу влади припинити масові демонстрації. У столиці можна було побачити військову техніку й солдатів.

Правозахисні групи повідомляють, що 6 вересня було заарештовано щонайменше 70 осіб.

[протестувальниця]:
«Я не згодна з оголошеними результатами виборів. Я підтримую всіх протестувальників. Я за свободу й демократію. Я хочу жити в щасливій і вільній країні. І буду приходити доти, доки ми не доб’ємося своїх прав».

Вибори пройшли в Білорусі 9 серпня. За офіційними результатами, Лукашенко отримав більш як 80 % голосів. Однак багато хто звинувачує владу у фальсифікаціях. Головна опонентка президента Світлана Тихановська після виборів була змушена виїхати з країни, як вона сама каже, під тиском. Нещодавно вона під час онлайн-конференції закликала ООН відправити до Білорусі міжнародну наглядову місію.

Лукашенко ж звинувачує в тому, що відбувається, іноземний вплив.

[Олександр Лукашенко, президент Білорусі]:
«Дуже сильний зовнішній вплив. Він відбувається з Польщі, Литви, Латвії та України, що нас найбільше насторожує».

Олександр Лукашенко перебуває у владі ось уже 26 років. Нинішній президентський термін став для нього шостим.
Коротке посилання на цю сторінку:

Десятки тисяч людей знову вийшли на протест у Мінську попри застереження владиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Дональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: