20.05.2024
Телеканал NTD

Європейський Союз зажадав від Китаю збалансованіших торговельних відносин

Європейський Союз зажадав від Китаю збалансованіших торговельних відносин

ЄС і Китай провели спільний онлайн-саміт, де обговорили співпрацю й спільну торгівлю. Після заходу, виступаючи на..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

ЄС і Китай провели спільний онлайн-саміт, де обговорили співпрацю й спільну торгівлю. Після заходу, виступаючи на пресконференції, голова Європейської Ради Шарль Мішель сказав, що ЄС більше не дасть себе використовувати, а також зажадав від Китаю збалансованіших торговельних відносин.

[Шарль Мішель, голова Євроради]:
«Європі треба бути гравцем, а не ігровим полем. Сьогоднішня зустріч — це ще один крок у бік збалансованіших відносин із Китаєм. Хочемо співпрацювати з Китаєм на принципах взаємності, відповідальності та справедливості».

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, чия країна зараз головує в ЄС, також сказала, що кооперація з Пекіном має спиратися на взаємність і чесну конкуренцію.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Маємо на них натиснути. Й Урсула фон дер Ляєн повинна заявити, що нам потрібно добитися прогресу щодо угоди про інвестиції. Нам також слід дуже чітко вивести питання клімату в нашу стратегічну взаємодію».

Наразі Брюссель і Пекін обговорюють можливу угоду про інвестиції. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що для того, щоб укласти договір, Китай мусить відкрити для європейських компаній свій ринок.

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Для нас доступ до ринків — це не потреба зустрітися на півдорозі. Нам треба відновити баланс і домогтися відкритості наших ринків. Китаю варто розв’язувати ці питання, якщо ми хочемо досягти нашої спільної мети — закінчити переговори цього року. Інакше кажучи, Китай має переконати нас, що нам варто підписати інвестиційну угоду».

Обсяги двосторонньої торгівлі між Пекіном і Брюсселем перевищують мільярд євро на день. Водночас ЄС — найбільший торговий партнер Китаю, а Китай — другий за обсягом ринок після США для європейських товарів і послуг.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європейський Союз зажадав від Китаю збалансованіших торговельних відносинОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Албанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: