25.06.2024
Телеканал NTD

Єврокомісія хоче укласти угоду з Лондоном якомога швидше

Єврокомісія хоче укласти угоду з Лондоном якомога швидше

Європейська комісія оголосила, що хоче якомога швидше укласти з Лондоном угоду про майбутні торговельні та економічні..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Європейська комісія оголосила, що хоче якомога швидше укласти з Лондоном угоду про майбутні торговельні та економічні відносини. Також вона зазначила, що буде домагатися чесної конкуренції.

[Даніель Феррі, речник головного перемовника ЄС з питань «брекзиту»]:
«Ми поділяємо бажання прем’єр-міністра Джонсона швидко досягти угоди. Ми зробимо все, що можемо, щоб укласти договір».

Речник головного перемовника ЄС з питань «брекзиту» сказав, що, якщо угоду не укладуть, це створить додаткові бар’єри для торгівлі та транскордонного обміну.

[Даніель Феррі, речник головного перемовника ЄС з питань «брекзиту»]:
«Зрештою хочу зазначити, що тоді як ми маємо намір укласти угоду з Великою Британією, ЄС також готовий у разі відсутності договору торгувати з Лондоном за правилами СОТ уже з 1 січня 2021 року».

Відносини між сторонами занурилися в чергову кризу після того, як Велика Британія попередила ЄС, що може анулювати підписаний договір про вихід, якщо до 15 жовтня не буде затверджено угоду про вільну торгівлю.

Як припускають, Лондон готує законопроект, який скасує деякі пункти вже підписаної угоди про «брекзит». Це може підірвати весь договір, а також порушити хитку стабільність у Північній Ірландії, де діють особливі правила, щоб уникнути закритого кордону з Ірландією.

Водночас уряд Німеччини нещодавно заявив, що угода між сторонами ще можлива. Проте він зазначив, що часу залишається дуже мало.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єврокомісія хоче укласти угоду з Лондоном якомога швидшеЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: