25.11.2024
Телеканал NTD

У РБ ООН відхилили запит США на відновлення санкцій щодо Ірану

У РБ ООН відхилили запит США на відновлення санкцій щодо Ірану

Рада Безпеки ООН поки не буде виконувати запит США й повертати всі санкції щодо Ірану. Таке..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Рада Безпеки ООН поки не буде виконувати запит США й повертати всі санкції щодо Ірану. Таке рішення ухвалив постійний представник у РБ ООН від Індонезії — країни, яка головує в Раді в серпні. За його словами, в органі немає згоди щодо цього питання.

[Діан Тріаншах Джані, постпред Індонезії в ООН]:
«Для мене очевидно, що є один член із конкретною позицією щодо питання, а також значна кількість членів, що мають протилежну думку. Я вважаю, що в Раді немає консенсусу. Тож голова не може вчиняти подальших дій».

Раніше Сполучені Штати Америки оголосили, що почали 30-денний процес відновлення всіх міжнародних санкцій стосовно Тегерана. Для цього вони подали до Ради Безпеки ООН скаргу на те, що Іран порушив угоду 2015 року.

Дональд Трамп критикує угоду з Іраном, називаючи її недієвою. Він домагається, щоби провели переговори про масштабніший договір, який би справді допоміг зупинити ракетну і ядерну програму Тегерана.

[Келлі Крафт, постпред США в ООН]:

«Адміністрація Трампа не боїться опинитися в меншості в цьому питанні, адже в наших діях ми керуємося незаперечною правдою. Я лише шкодую, що інші члени цієї Ради збилися зі шляху й опинилися в товаристві терористів».

Варто зазначити, що 14 серпня США також намагалися домогтися ухвалення в Раді Безпеки резолюції, яка б відновила збройне ембарго щодо Ірану. Але документ підтримала тільки Домініканська Республіка.

Також є припущення, що США знову спробують запустити процес відновлення санкцій у вересні, коли в РБ ООН головуватиме Нігер.
Коротке посилання на цю сторінку:

У РБ ООН відхилили запит США на відновлення санкцій щодо ІрануІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: