29.12.2024
Телеканал NTD

Лісові пожежі в США: 35 загиблих

Лісові пожежі в США: 35 загиблих

В американських штатах Каліфорнія, Орегон і Вашингтон й далі борються з лісовими пожежами, які охопили вже..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

В американських штатах Каліфорнія, Орегон і Вашингтон й далі борються з лісовими пожежами, які охопили вже мільйон 600 тисяч гектарів території. Загинуло щонайменше 35 осіб. В Орегоні 22 людини вважають зниклими безвісти.

Подекуди вогонь майже повністю стримали. Як-от на півночі Каліфорнії, де понад 90 % осередків займання вже погашено. Проте полум’я знищило більш ніж 34 тисячі гектарів лісу.

Цілі містечка перетворилися на згарища. Знищено тисячі комерційних і житлових будівель, десятки тисяч пошкоджено.

[Кейт Браун, губернатор штату Орегон]:
«Наші команди пожежників кажуть, що найближчими днями, ближче до кінця тижня, стане прохолодніше. І це буде дуже доречно. Ми вельми вдячні за надану допомогу, а ще дякуємо командам, які прибувають з усієї країни та з Канади».

Водночас у понеділок президент США Дональд Трамп нагородив «Хрестом льотних заслуг» сімох членів Національної гвардії Каліфорнії. Вони допомогли врятувати більш як 200 людей, які опинилися у вогняній пастці.

Трамп сказав, що члени екіпажу вирушили в дуже небезпечну місію 5 вересня в умовах сильного вітру. Військовиків попереджали, що вони ризикують життям.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Після напружених десятьох годин вони завершили місію і врятували 242 людини. Ми пишаємося ними. Це дивовижна історія».

Загалом у штатах Вашингтон, Орегон і Каліфорнія зафіксовано десятки осередків займання. Пожежі почалися в серпні після сильних дощів із блискавками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лісові пожежі в США: 35 загиблихГонконг посилив закон про нацбезпекуГендиректор Boeing визнав наявність недоліків у контролі якостіСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківТакого не бачили багато років: у Будапешті дуже розлився ДунайІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів Цзіньмень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: