24.08.2024
Телеканал NTD

Нова ера Maserati: середньомоторний суперкар MC20

Нова ера Maserati: середньомоторний суперкар MC20

У Модені дебютує середньомоторний суперкар Maserati MC20. Італійська компанія сподівається, що з цієї прем'єри для неї..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Модені дебютує середньомоторний суперкар Maserati MC20. Італійська компанія сподівається, що з цієї прем’єри для неї почнеться нова ера. Автомобіль позиціюють як повністю розроблений і збудований в Італії.

[Давіде Грассо, генеральний директор компанії Maserati]:
«Це перший автомобіль, для якого передбачено як електродвигун, так і двигун внутрішнього згоряння. Це перший Maserati з дверима типу “крила метелика”, і це перший Maserati з монококом із вуглеволокна й шасі з алюмінію».

Суперкар також обладнали технологією турбулентного реактивного запалювання, яку використовують у болідах «Формули-1». Розробники кажуть, що конструкції нового Maserati не потрібні аеродинамічні пристосування. Її спроектовано так, що машину під час руху притискає до землі.

Італійський бренд також уперше за два десятиліття побудував власний силовий агрегат. Трилітровий двигун V6 потужністю 630 кінських сил дає змогу набрати швидкість до 325 кілометрів за годину. Розгін до сотні триває 2,9 секунди.

На створення суперкара пішло два роки. Їздове налаштування робили здебільшого на комп’ютерному симуляторі й лише наприкінці його доводили на реальних дорогах.

[Андреа Бертоліні, співробітник компанії Maserati]:
«Ми користуємося провідними технологіями, які дають нам змогу зменшити час проектування авто. За день ми можемо опрацювати багато аспектів, вибрати найліпше й випробувати це на фінальному етапі створення машини».

За останній рік продажі автомобілів Maserati впали. Компанія сподівається, що суперкар привабить нових покупців.

[Карло Альберто Карневале-Маффе, професор Університету Бокконі]:
«Maserati зараз підтверджує своє прагнення бути люксовим брендом. Новий суперкар — перлина технологій Модени, яку вважають долиною автомобілів. Слова “Зроблено в Італії” символічні. Вони підкреслюють здатність виробляти власну продукцію, що має попит у всьому світі».

Серійне виробництво суперкара заплановане на кінець року. А до 2024-го Maserati збирається випустити ще 13 нових моделей. Кожна матиме електричну версію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: