19.09.2024
Телеканал NTD

У таборі мігрантів на Лесбосі знову спалахнули пожежі

У таборі мігрантів на Лесбосі знову спалахнули пожежі

У таборі мігрантів на грецькому острові Лесбос увечері в середу спалахнули нові пожежі. На кадрах видно,..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

У таборі мігрантів на грецькому острові Лесбос увечері в середу спалахнули нові пожежі. На кадрах видно, як люди втікають від стовпів чорного диму й вогню. Раніше пожежа знищила значну частину табору «Морія».

Влада Греції оголосила на Лесбосі режим надзвичайного стану й відправила туди додаткові загони поліції, щоб підтримувати порядок, бо на острові тисячі мігрантів через лихо втратили житло.

Чиновники кажуть, що близько 2000 осіб тимчасово перемістять на паром і два судна ВМС Греції.

Проте поки невідомо, де житиме решта мешканців «Морії». Усього там було 12 тисяч осіб.

[Ясер, мігрант з Афганістану]:
«Ми не знаємо, куди йти. Усі біженці поки на вулиці й намагаються знайти місце, де можна хоч якось розміститися».

Влада розслідує причину пожежі. Є припущення, що вона могла початися через підпал.

Уже підтверджено, що займання сталося відразу в кількох частинах табору після того, як місцева адміністрація спробувала ізолювати мігрантів із COVID-19.

Табір загалом був на карантині: у 36 його жителів знайшли коронавірус.

Також повідомляють про сутички між мігрантами та місцевим населенням, які сталися після того, як жителі табору спробували потрапити до найближчого міста.

Водночас влада Греції каже, що біженцям не дозволяють залишати Лесбос через карантин.

Європейський Союз погодився оплатити переміщення 400 дітей і підлітків, які перебувають у таборі без супроводу, на материкову частину Греції. Допомогу Афінам також запропонувала Німеччина, та водночас ще раз підкреслила, що не хоче міняти наявний механізм прийняття мігрантів.

Гуманітарні організації вже давно критикували умови в таборі «Морія». Там жило учетверо більше людей за розраховану кількість.
Коротке посилання на цю сторінку:

У таборі мігрантів на Лесбосі знову спалахнули пожежіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуВеликі повені на півночі Іраку: є загибліПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткіший

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: