25.04.2024
Телеканал NTD

Гонконзький активіст закликає бойкотувати новий диснеївський фільм «Мулан»

Гонконзький активіст закликає бойкотувати новий диснеївський фільм «Мулан»

Відомий гонконзький активіст Джошуа Вонг ще раз закликав бойкотувати новий диснеївський фільм «Мулан», який виходить у..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Відомий гонконзький активіст Джошуа Вонг ще раз закликав бойкотувати новий диснеївський фільм «Мулан», який виходить у прокат у кінотеатрах. Причина в тому, що китайська акторка Лю Іфей, яка зіграла в ньому головну роль, на своїй сторінці в китайській соціальній мережі «Вейбо» торік написала: «Я підтримую поліцію Гонконгу. Тепер можете мене побити».

Після цього в мережі розгорнули кампанію під хештегом #BoycottMulan.

Її повідомлення спричинило таку реакцію, бо поліцію Гонконгу звинувачують у надзвичайній жорстокості до мирних протестувальників. Люди вийшли в регіоні на вулиці, коли там спробували ухвалити закон про екстрадицію до материкового Китаю. Відтоді протестувальники повідомляли про численні випадки, коли правоохоронці особливо жорстоко розганяли людей.

[Джошуа Вонг, гонконзький продемократичний активіст]:

«Ми закликаємо весь світ бойкотувати новий фільм “Мулан”, оскільки китайські зірки Лю Іфей та Донні Янь підтримують жорстокість поліції в Гонконзі. Також у новому діснеївському фільмі висловлюють особливу вдячність владі Сіньцзяну, яка відкрила табори перевиховання, що є (насправді) концтаборами, де репресують жителів Сіньцзяну, уйгурів».

Бойкотувати фільм закликають активісти не лише Гонконгу, але також Тайваню і Таїланду.

[Джошуа Вонг, гонконзький продемократичний активіст]:
«Для людей настав час оголосити бойкот, щоб завдяки цьому компанія “Дісней” побачила, що не варто схилятися перед Китаєм, та щоб зірки та інші актори зрозуміли, що світ відреагує, якщо вони підтримуватимуть жорстокість поліції».

«Мулан» — це історія про жінку-воїна, яка, видавши себе за чоловіка, у VI столітті пішла до війська замість свого хворого батька.

[Ширлі Ло, жителька Гонконгу]:
«Цей персонаж дуже праведний, а акторка підтримує жорстокість поліції, яка діяла абсолютно протизаконно. Вона не схожа на Мулан, насправді вона повна протилежність. І це дійсно головна іронія».

Бюджет фільму — 200 мільйонів доларів. На екрани він мав вийти в березні, та через пандемію плани змінилися. Минулого місяця оголосили, що стрічку завантажать на платформу компанії «Дісней» в обхід більшої частини кінотеатрів. На материковому Китаї фільм вийде 11 вересня, а в Гонконгу — 17-го.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконзький активіст закликає бойкотувати новий диснеївський фільм «Мулан»Гонконг посилив закон про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспорою

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: