24.01.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі суд відмовився звільнити під заставу першого арештованого в межах закону про нацбезпеку

У Гонконзі суд відмовився звільнити під заставу першого арештованого в межах закону про нацбезпеку

У Гонконзі суд відмовився звільнити під заставу першу людину, яку в межах нового закону про національну..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У Гонконзі суд відмовився звільнити під заставу першу людину, яку в межах нового закону про національну безпеку звинуватили в підбурюванні до сепаратизму й тероризму. Це рішення може створити прецедент для майбутніх справ.

23-річний Тхон Інкхіт їхав на мотоциклі з плакатом «Свободу Гонконгу. Революція нашого часу». Потім він заїхав прямо в поліційну дільницю, збивши кількох людей із ніг. Молодика арештували. Це сталося 1 липня — за добу після того, як набрав чинності новий закон про нацбезпеку.

Гонконзька влада каже, що гасло протесту, відповідно до закону, має ознаки сепаратизму чи підривної діяльності. Це вже викликало стурбованість багатьох організацій та урядів. На їхню думку, такі формулювання дуже розмиті, і їх можна застосувати майже до яких завгодно дій, які не подобаються владі.

Раніше, відповідно до гонконзького права, звинувачених можна було звільнити під заставу, якщо прокуратура не мала достатньо вагомих підстав, щоб тримати підозрюваних під вартою. Але тепер, згідно з розробленим Пекіном документом, відповідачі мусять самі домагатися звільнення й доводити його вмотивованість.

Закон про нацбезпеку комуністичний Пекін запровадив у колишній британській колонії напряму. Він дає змогу китайській поліції арештовувати людей за розмитими звинуваченнями. Жителі регіону останніми роками масово протестували проти дедалі більшого впливу китайської влади.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі суд відмовився звільнити під заставу першого арештованого в межах закону про нацбезпекуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкоші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: