19.07.2024
Телеканал NTD

Вегетаріанська свинина підкорює азійський ринок

Вегетаріанська свинина підкорює азійський ринок

Свинина для Гонконгу й решти Азії — один із головних інгредієнтів у сотнях страв. І щоб..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Свинина для Гонконгу й решти Азії — один із головних інгредієнтів у сотнях страв. І щоб переконати азійця стати вегетаріанцем, треба добре постаратися й дати справді гідну альтернативу.

Одна місцева компанія впевнена, що винайшла ідеальний рецепт. Вона робить замінник свинини із соєвих бобів, гороху, глив та рису.

[Девід Йон, підприємець]:
«Замість того, щоб створювати якусь нову концепцію, ми хочемо показати, що замінник треба готувати, як звичайну свинину. Ми обрали саме це м’ясо, бо в Азії воно найпопулярніше. У Північній Америці, наприклад, віддають перевагу курятині та яловичині».

Ця компанія відкрила лабораторії в Канаді, а виробництво — у Таїланді. Її мета — розповісти людям про важливість охорони довкілля.

[Девід Йон, підприємець]:
«Якщо говорити про Китай та Азію, то це 60 % населення планети. Коли хочете вплинути, то починайте з Азії. А свинина — це основне м’ясо, яке вони (там) споживають».

Ця популярна мережа ресторанів швидкого харчування вже почала використовувати такий замінник свинини.

[Джекі Юй, менеджер мережі ресторанів швидкого харчування]:
«Ми виявили, що ці стрипси на смак дуже схожі на свинину. Можна легко отримати традиційний смак, до якого звикли гонконжці. Потрібно просто вибрати правильні інгредієнти».

Деякі клієнти кажуть, що готові покуштувати вегетаріанські страви.

[відвідувачка]:
«Зазвичай їжа в ресторані досить масна. Навіть якщо готують на парі, то кладуть багато жиру. А коли я бачу це нове м’ясо, що лише з рослинних інгредієнтів, то хочеться його скуштувати».

[відвідувачка]:
«Здається, це більш здоровий варіант. Свинина жирніша, адже це червоне м’ясо».

У місцевих супермаркетах замінник коштує трохи дешевше, ніж звичайна свинина. Сьогодні цей продукт продають не лише тут, але й в інших країнах Азії, зокрема у Філіппінах, Японії і Таїланді. До кінця року компанія збирається розширити постачання ще на 20 держав.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вегетаріанська свинина підкорює азійський ринокОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeГонконг посилив закон про нацбезпеку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: