19.02.2024
Телеканал NTD

Жителям США і Великої Британії приходять посилки з Китаю з невідомим насінням

China in Focus - NTD

У США і Великій Британії почали отримувати несподівані посилки з Китаю. У них лежить насіння невідомого походження. Американські федеральні служби зафіксували сотні таких випадків. Тільки в одному штаті Віргінія повідомляють про більш ніж тисячу дзвінків від одержувачів невідомого насіння.

На багатьох пакованнях зазначено «Пошта Китаю». Чиновники із близько 30 американських штатів випустили попередження для громадян. Вони закликали людей не розкривати паковання і, звичайно, не садити насіння в землю.

China in Focus — NTD

Голова Управління сільського господарства штату Кентуккі Раян Куарлес сказав: «Зараз у нас немає інформації про те, що це: обман, розіграш, шахрайство чи активний сільськогосподарський тероризм. Але ми знаємо одне: невідоме насіння може бути рослинами інвазивних видів. Вони можуть заразити місцеві рослини невідомими хворобами, завдати шкоди нашим запасам або поставити під загрозу наше довкілля».

China in Focus — NTD

Усіх, хто отримав насіння, просять зв’язатися з Державним департаментом сільського господарства, щоб дізнатися, що робити далі.

Міністерство закордонних справ КНР виступило на захист державної поштової служби Китаю. Згідно із заявою, Пошта Китаю дотримується усіх обмежень, пов’язаних з перевезенням насіння. Також МЗС стверджує, що написи на посилках підроблені.

Водночас невідоме насіння приходить і до Великої Британії. Уряд почав перевіряти посилки, на яких було вказано, що це вушні затички. Здебільшого пакунки надходять із Китаю і Південно-Східної Азії. Британська влада вже попередила, що насіння може становити біологічну загрозу.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: