20.06.2024
Телеканал NTD

У Сенегалі за день випала тримісячна норма опадів

У Сенегалі за день випала тримісячна норма опадів

Навіть за кілька днів після зливи передмістя сенегальської столиці Дакар залишаються під водою. Це місто Кер-Массар,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Навіть за кілька днів після зливи передмістя сенегальської столиці Дакар залишаються під водою. Це місто Кер-Массар, яке розташоване на сході від Дакара.

[місцевий житель]:
«Нас усіх затопило. Усі мають одну й ту ж проблему. Це дуже серйозно, тому що люди були змушені виїхати. Деякі не можуть дістатися своїх жител. Пожежники на човнах допомагають евакуювати людей. Дуже складна ситуація».

Масштабні повені спричинив сильний дощ, який ішов сім годин поспіль. Як заявив міністр водних ресурсів Сенегалу, загалом за вихідні в країні випало стільки опадів, скільки зазвичай буває за три місяці в сезон дощів. Президент Сенегалу дав старт плану надання екстреної допомоги.

Багато хто поки не може повернутися додому.

[місцева жителька]:

«Тут у всьому районі — його називають третім кварталом — нікого не залишилося, бо тут небезпечно. Тут змії та крокодили».

Сильні дощі впродовж тижня випали в багатьох країнах африканського регіону Сахель, зокрема в Нігері, Нігерії, Чаді та Камеруні. Десятки людей загинули, тисячі були змушені покинути свій дім.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сенегалі за день випала тримісячна норма опадівПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: