18.03.2024
Телеканал NTD

В Індії знову сумний рекорд добової кількості нових хворих на коронавірус

В Індії знову сумний рекорд добової кількості нових хворих на коронавірус

Індія знову побила сумний рекорд добової кількості випадків захворювання на COVID-19. За день виявили 84 156..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Індія знову побила сумний рекорд добової кількості випадків захворювання на COVID-19. За день виявили 84 156 заражених.

Загалом у країні зафіксовано понад 3 936 000 випадків інфікування коронавірусом. Це всього приблизно на 100 тисяч менше, ніж у Бразилії, яка займає другий рядок світової статистики з ковіду. Якщо тенденція приросту зберігатиметься, то незабаром Індія може вийти на другу, а потім і на першу сходинку, змістивши США.

[Раджеш Бхушан, секретар міністерства охорони здоров’я Індії]:
«Добові цифри, безсумнівно, зростають, але їх слід розглядати в контексті чисельності населення Індії. Ми друга за кількістю жителів країна світу. Ми щодня робимо 9 з половиною мільйонів тестів, чого не було ще півтора місяця тому».

Водночас смертність від коронавірусу в Індії порівняно низька. За добу померло приблизно тисяча осіб. Загальна кількість смертей — близько 69 тисяч.

[житель Джамму]:

«Ці тести на коронавірус — єдиний спосіб дати більшій кількості людей дізнатися, чи вони хворі. Якщо так, то влада каже їм сидіти вдома або відправляє до лікарні. Тільки так можна зупинити поширення».

Прем’єр-міністр Нарендра Моді запровадив у всій країні суворий карантин у березні, коли в країні за добу виявляли менш як 100 заражених. Поступово суворі заходи скасували.

[житель Нью-Делі]:
«Зараз, коли скасували карантин, ясна річ, що хворих стає більше — ми не здатні дотримуватися соцдистанціювання. Ми почали виконувати буденні справи, зустрічатися з людьми. Нам здається, що не важливо, чи носиш маску. Деякі навіть уважають це принизливим. Коли ми не вживаємо запобіжних заходів, кількість випадків зараження, звісно, зростатиме».

За час карантину в другому кварталі цього року економіка Індії впала майже на чверть. Це набагато більше ніж прогнозували. Тепер політикам потрібно знайти баланс між способами відновлення економіки та стримуванням розповсюдження коронавірусу.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії знову сумний рекорд добової кількості нових хворих на коронавірусАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиДональд Трамп здобув перемогу на перших президентських праймерізГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: