16.07.2024
Телеканал NTD

Протести в Білорусі поки проходять відносно мирно

Протести в Білорусі поки проходять відносно мирно

У Білорусі тривають протести. Останніми днями вони проходять відносно мирно, без сутичок і насильства. У неділю..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

У Білорусі тривають протести. Останніми днями вони проходять відносно мирно, без сутичок і насильства. У неділю на вулиці Мінська вийшло близько 100 тисяч осіб. Люди закликали Лукашенка провести чесні вибори.

[Ольга, жителька Білорусі]:
«У народу вкрали голос, і ми хочемо відновити справедливість, ми всі, усі люди. Ми хочемо нових, справжніх виборів, правильних виборів у нашій державі. Тому я тут».

[Світлана, жителька Білорусі]:
«Мене змусила вийти сюди несправедливість, нескінченна брехня: брехня преси, брехня президента, брехня всіх структур, які зараз нами керують. Я хочу змін, я хочу свободи, я хочу жити у вільній країні, я хочу, щоб мої діти не їхали (звідси), щоб вони жили, ростили своїх дітей і підіймали економіку нашої країни».

Протести пройшли й у Могильові, Гомелі, Вітебську, Гродні та Бресті.

Також у Празі сотні людей вишикувалися в живий ланцюг на підтримку протестів у Білорусі, а в Литві на таку саму акцію вийшло близько 35 тисяч громадян.
Коротке посилання на цю сторінку:

Протести в Білорусі поки проходять відносно мирноООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНа Кубі закінчується паливо?У Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: