24.09.2024
Телеканал NTD

В Індії завалилася житлова п’ятиповерхівка, під завалами опинилися десятки людей

В Індії завалилася житлова п'ятиповерхівка, під завалами опинилися десятки людей

Понад 60 осіб вдалося визволити індійським рятувальникам з-під завалів будинку в штаті Махараштра. Щонайменше дві людини..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Понад 60 осіб вдалося визволити індійським рятувальникам з-під завалів будинку в штаті Махараштра. Щонайменше дві людини загинуло.

Інцидент стався в промисловому місті Махад, за 160 кілометрів від Мумбая. Завалився п’ятиповерховий житловий будинок, що стояв біля міських нетрів. У домі було 47 квартир і жило близько 200 осіб.

За словами очевидців, увечері в понеділок будівля почала трястися. 25 людей устигли вийти назовні. Потім дім склався, як картковий будиночок.

[Ірфан, чоловік, що вижив]:
«Я жив на п’ятому поверсі. Коли прийшов додому, то не пробув там і десяти хвилин, як дочка зайшла до спальні й сказала, що дім трясеться. Я не відчував цього, б щойно прийшов з вулиці. Потім хтось зовні теж сказав, що будинок трясеться. Після цього я зі своїми дітьми покликав сусідів, далі спустився на четвертий поверх і розбудив тих, хто жив там. На все це пішло хвилини три. А потім зовні я побачив, як будівля завалилася».

Рятувальники вважають, що під завалами може бути ще щонайменше 18 осіб. Пошукові роботи тривають.

Решту постраждалих доправили до лікарень.

[Адіті Таткаре, заступник міністра туризму штату Махараштра]:
«Постраждалим надали меддопомогу, і деяких уже виписали. Людей із важкими травмами перевезли до лікарні в Мумбаї».

Що стало причиною обвалення, поки не кажуть. Однак такі трагедії в Індії стаються часто. Зазвичай будинки руйнуються в сезон дощів через неякісне будівництво. Наприклад, за даними індійської влади, в одному тільки 2017 році в країні впав 1161 будинок, унаслідок чого загинуло понад 1200 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Індії завалилася житлова п’ятиповерхівка, під завалами опинилися десятки людейФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Тайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: