19.01.2024
Телеканал NTD

У США ураган «Лаура» забрав щонайменше 16 життів

У США ураган «Лаура» забрав щонайменше 16 життів

На цих кадрах — наслідки урагану «Лаура», який налетів на США. Через стихію загинуло щонайменше 16..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

На цих кадрах — наслідки урагану «Лаура», який налетів на США. Через стихію загинуло щонайменше 16 людей. Серед них і ті, хто отруївся чадним газом, бо неправильно використовував генератор.

Це місто Лейк-Чарльз — п’яте за величиною в штаті Луїзіана. Найсильніший ураган ударив по штату в четвер. Йому було присвоєно четверту категорію.

Постраждав також і Техас. В обох штатах без електроенергії залишилося понад 650 тисяч осіб.

«Лаура» — найпотужніший ураган в історії Луїзіани. Він перевершив навіть руйнівну «Катріну», яка налетіла на регіон 15 років тому. Вона мала третю категорію.

Обидва штати відвідав президент США Дональд Трамп. Він також оголосив їх зоною лиха, щоб їм могли виділити необхідну допомогу.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Це був дуже сильний ураган. Коли він прийшов, він був набагато потужнішим за “Катріну”. “Катріна” відзначилася руйнуваннями. Але цей був сильнішим. В океані він мав п’яту категорію. Коли прийшов сюди, уже четверту. Але вітер був 240 кілометрів за годину, іноді — до 300. Не думаю, що ми колись таке бачили».

Утім, фактичний збиток від «Лаури» виявився набагато меншим, ніж очікували.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США ураган «Лаура» забрав щонайменше 16 життівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівЗнов маски: у Мілані нічим дихатиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: