23.06.2024
Телеканал NTD

Італійське село приваблює туристів безкоштовним проживанням

Італійське село приваблює туристів безкоштовним проживанням

Група молодих мандрівниць снідає в будинку одного із жителів італійського села Сан-Джованні-ін-Гальдо. Вони приїхали сюди з..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Група молодих мандрівниць снідає в будинку одного із жителів італійського села Сан-Джованні-ін-Гальдо. Вони приїхали сюди з П’ємонту, щоби провести час у мальовничому місці й насолодитися навколишньою природою.

А зважитися на цю подорож допоміг приємний бонус — проживання тут їм абсолютно нічого не коштуватиме.

[Сара Гульєльметті, відвідувачка]:
«Тут дивовижні пейзажі, багато зелені, майже як на листівці. І всі дуже привітні. Тут усі вітаються. Почуваюся як удома».

Ідея надавати туристам безкоштовне житло належить голові місцевої культурної асоціації Стефано Тротті. Він вирішив знову нанести на туристичну мапу Італії забутий регіон Молізе.

Результати ініціативи не забарилися. Уже за кілька тижнів відвідувачів стало значно більше.

[Стефано Тротта, автор ініціативи]:
«Ми отримали понад 8000 заявок з усього світу: зі США, Канади, Австралії, Франції, Німеччини, Норвегії, Росії, Казахстану, Азії. Загалом ми приймемо 250 туристів. Ми почали 4 липня й проводитимемо акцію до 3 жовтня».

Усі місця вже заброньовано до кінця програми. Однак люди й далі пишуть і телефонують.

Раз на тиждень туристам улаштовують справжню пригоду. Їх запрошують на вечерю до одного з будинків, а потім водять вулицями й розповідають історію села.

[Доменіко Кредіко, мер Сан-Джованні-ін-Гальдо]:
«COVID спустив нас із неба на землю. І, як архітектор, я би сказав, що урбанізація в цій ситуації проявила себе погано. У містах майже неможливо дотримуватися дистанції та інших правил. А в селах щільність населення нижча. Тут ліпше жити не лише через безпеку, але й тому що тут дуже красиво».

У селі загалом 539 місцевих жителів. Тепер вони щодня бачать нові обличчя. Місцева влада вже планує повторити ініціативу наступного року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Італійське село приваблює туристів безкоштовним проживаннямФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціон«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКООсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: