19.08.2024
Телеканал NTD

Макаронне мистецтво: нігерієць створює зі спагеті архітектурні мініатюри

Макаронне мистецтво: нігерієць створює зі спагеті архітектурні мініатюри

Цю копію Ейфелевої вежі можна назвати унікальною. Її зроблено зі спагеті. Незвичайним макаронним мистецтвом захоплюється житель..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Цю копію Ейфелевої вежі можна назвати унікальною. Її зроблено зі спагеті. Незвичайним макаронним мистецтвом захоплюється житель Лагоса. Його перший виріб з’явився на світ у березні, коли в Нігерії оголосили карантин.

[Адерінтоміва Оятомі, скульптор]:
«Хочу показати світові ці прекрасні споруди, бо вони красиві, створені за допомогою чудових технологій і дуже відрізняються від усього, що ми знаємо. І я бажаю розповісти, де можна побувати, відвідуючи країну».

Скульптор зробив п’ять копій відомих пам’яток із 25 тисяч паличок спагеті. Зараз він завершує роботу над мініатюрною єгипетською пірамідою.

Більша частина нігерійців заробляє менш ніж три долари за день. Деякі не схвалюють створення скульптур із їжі.

[Адерінтоміва Оятомі, скульптор]:
«Люди думають, що моє мистецтво — марнування часу. Може, вони просто не знають, що я намагаюся передати. Це показує, що навіть якщо ви тендітні, однаково можете встояти, перебуваючи близько один до одного й тримаючись разом».

На кожну копію нігерієць тратить два-три дні залежно від розміру й складності роботи. Раніше він намагався створити скульптури із сірників і тонких прутиків. Але результат не був таким витонченим, як зі спагеті.

Оятомі не лише скульптор, але й художник. Він викладає дітям малювання в онлайн-режимі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Макаронне мистецтво: нігерієць створює зі спагеті архітектурні мініатюриПінболом захоплюється дедалі більше молодіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Вікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: