19.05.2024
Телеканал NTD

Венесуельці повертаються на батьківщину, але там мігрантам не раді

Венесуельці повертаються на батьківщину, але там мігрантам не раді

Коли венесуельський пастор Хуан Меса побачив, як його дочки плачуть від голоду, він зібрав якісь речі..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Коли венесуельський пастор Хуан Меса побачив, як його дочки плачуть від голоду, він зібрав якісь речі й разом із сім’єю втік до Колумбії. Це було 2017 року. Він поїхав, щоб працювати на взуттєвій фабриці.

[Хуан Меса, пастор]:
«Спочатку ми планували залишатися в Колумбії доти, доки становище тут не поліпшиться. Ми втікали туди, рятуючись від тутешньої ситуації, намагалися прогодувати дочок».

Кілька років він забезпечував дітей їжею й водив їх до школи. Але, коли почалася епідемія коронавірусу, його звільнили.

Довелося повернутися до Венесуели. Тепер він бродить вулицями й пропонує купити курятину чи обміняти її на борошно або рис.

Хуан опинився в такому ж скрутному становищі, як і ще 100 тисяч венесуельців, які повернулися до країни, коли почалася пандемія. Приїхавши, вони мали якийсь час провести на обсервації в спеціальних центрах, якими керують військові. Зі слів людей, там не вистачає їжі та води, а ще є ризик заразитися коронавірусом.

На початку пандемії президент Ніколас Мадуро оголосив, що всіх, хто повертатиметься на батьківщину, країна радо зустрічатиме. Але пізніше він став звинувачувати їх у тому, що вони завозять коронавірус.

Деякі чиновники навіть сказали, що Колумбія використовує венесуельців, які повертаються додому, як біологічну зброю, щоб заразити всю націю.

Тепер Хуан із дружиною знову хочуть виїхати.

[Нореліс де Меса, дружина пастора]:
«Я знову хочу виїхати з Венесуели, бо поки ця влада й далі бореться з опозицією, ситуація тут не зміниться. Але суть у тому, що влада й опозиція ніколи не домовляться. Влада не хоче йти, а в опозиції нічого не виходить. Та вони не страждають. Єдині, хто тут потерпає, це люди».

У Колумбії живе приблизно мільйон 800 тисяч венесуельців. Очікують, що коли закінчиться карантин і відкриються кордони, буде нова хвиля імміграції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Венесуельці повертаються на батьківщину, але там мігрантам не радіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Штат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: