25.04.2024
Телеканал NTD

«Подорож світом у Садах К’ю»: нова екскурсія у відповідь на пандемію

«Подорож світом у Садах К’ю»: нова екскурсія у відповідь на пандемію

Від безтурботних японських пейзажів до пахучого середземноморського саду й каліфорнійських секвой. Таку подорож можна здійснити в..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Від безтурботних японських пейзажів до пахучого середземноморського саду й каліфорнійських секвой. Таку подорож можна здійснити в Садах К’ю в Лондоні. Знаменитий комплекс пропонує альтернативу відпочинку за кордоном, який важко реалізувати через пандемію.

[Сандра Боттерелл, співробітниця Садів К’ю]:
«Ви побачите рослини, пейзажі та архітектуру з усього світу. Ми розробили чудовий маршрут, який проведе вас десятьма країнами шести континентів. <> Можна здійснити цю подорож за один день і відчути себе так, ніби побував у відпустці й насолодився прекрасними пейзажами».

Ботанічні сади й оранжереї займають 132 га. Тут можна побачити 50 тисяч рослин з усього світу.

[Пол Дентон, співробітник Садів К’ю]:
«Можна погуляти серед високих каліфорнійських секвой, пройти кленовою алеєю та потрапити до Аргентини, до Південної Америки. Там росте химерне дерево араукарія чилійська. Можна побувати в усіх цих місцях і побачити екзотичні пейзажі».

У Садах К’ю з’явилася нова скульптура. Це горбатий кит, зроблений із рослин і перероблених відходів, які зібрали на пляжах Англії. Над ботанічним творінням працювали художник й експерт у сфері моди й мистецтва.

[Ендрю Віттл, художник]:
«Нам дали тему — “Подорож світом у Садах К’ю”. Тому ми обрали тварину, яка під час міграції перетинає всю планету. Так з’явився кит».

У Королівських ботанічних садах торік побувало понад два мільйони гостей. Очікується, що цьогоріч їх буде вдвічі менше.

Екскурсії «Подорож світом у Садах К’ю» проходитимуть до середини жовтня.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Подорож світом у Садах К’ю»: нова екскурсія у відповідь на пандеміюСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: