02.12.2024
Телеканал NTD

«Музика для перепочинку»: музиканти допомагають болівійцям пережити пандемію

«Музика для перепочинку»: музиканти допомагають болівійцям пережити пандемію

Літня болівійка Лусія та її дочка Ана намагаються впоратися з болем утрати коханого чоловіка й батька...

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Літня болівійка Лусія та її дочка Ана намагаються впоратися з болем утрати коханого чоловіка й батька. Він за три дні «згорів» від коронавірусу. Від прослуховування класичної музики через вотсап їм стає легше.

[Ана Лусія Арсе, жителька Кочабамби]:
«Ми жили із цим болем, намагаючись із ним упоратися, і часом не знали, як це зробити. Можливість послухати музику, яка переносить нас у часи, коли батько був поруч, допомогла нам заспокоїтися, послабила напругу, що була дуже великою».

Гуманітарний проект під назвою «Музика для перепочинку» — ідея болівійки Каміли Баррієнтос, яка грає на кларнеті.

[Каміла Баррієнтос, музикант]:
«COVID — це хвороба, від якої важко дихати. Завдані нею душевні травми дуже важкі. Іноді у вас усе гаразд, а часом ні. Тому ми твердо віримо в те, що музика створює атмосферу спокою, щастя, миру й полегшує дихання».

Безкоштовні онлайн-концерти дають музиканти з Болівії, Мексики, Бразилії, США, Великої Британії, Швейцарії та Німеччини. Зв’язатися з ними можна через соціальні мережі. До виконавців звертаються пацієнти з коронавірусом, люди, що втратили рідних, а також лікарі.

[Ванія Гарсія, музикант]:
«Я грала для лікарки, яка провела цілий день у хірургії. Її охопила тривога, бо вона не знала, чи є в пацієнтів коронавірус. Вона прийшла додому, прийняла душ і чекала концерту. Спочатку жінка здалася мені дуже втомленою й мало зацікавленою. Та після концерту вона сказала, що їй стало спокійніше на душі».

Загалом виконавці зіграли для 750 болівійців.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Музика для перепочинку»: музиканти допомагають болівійцям пережити пандеміюУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»До Перу повернулися 4600 археологічних артефактівКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОВ Італії вимирають газетні кіоскиБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: