25.05.2024
Телеканал NTD

В Уганді виготовляють перший смартфон, який здатен вимірювати температуру тіла

В Уганді виготовляють перший смартфон, який здатен вимірювати температуру тіла

Ці смартфони, які виробляють в Уганді, першими у світі обладнали функцією вимірювання температури тіла. Для цього..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ці смартфони, які виробляють в Уганді, першими у світі обладнали функцією вимірювання температури тіла. Для цього використовують інфрачервоний сенсор. Виконавчий директор компанії каже, що на розроблення пристрою знадобилося чотири місяці. А додали цю функцію, щоб допомогти боротися з COVID-19.

[Бічем Окваре, виконавчий директор компанії ― розробника смартфона]:
«Під час обговорень ми вирішили зробити акцент на головному показнику, який люди завжди враховують, перевіряючи на коронавірус, — на температурі тіла».

Найпоширеніші симптоми COVID-19 — жар, сухий кашель, утруднене дихання й слабкість.

Експерти зазначають, що регулярне вимірювання температури тіла знижує ризик поширення вірусу. Та це не єдиний захід, який може допомогти, бо багато хто хворіє безсимптомно.

Розробники кажуть, що нові смартфони ефективніші, ніж звичайні електронні термометри, бо їх не потрібно постійно налаштовувати.

[Бічем Окваре, виконавчий директор компанії ― розробника смартфона]:
«Це термометр, що вбудований у ваш телефон. І він може сам здійснити калібрування. Якщо він під’єднаний до інтернету, то сам коригує всі налаштування».

Головним недоліком телефона є його ціна — приблизно 100 доларів.

[Бічем Окваре, виконавчий директор компанії ― розробника смартфона]:
«Дуже багато угандійців не можуть собі дозволити купити телефон за 100 доларів. Але, як я сказав, ми хочемо в партнерстві з урядом і міністерством охорони здоров’я обговорити, як влада може нас підтримати й знизити ціну на телефон».

Варто зазначити, що електронні термометри для вимірювання температури в Уганді коштують ще дорожче. На піку епідемії їх і взагалі продавали за 400 доларів. Тепер ціна впала до 250.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Уганді виготовляють перший смартфон, який здатен вимірювати температуру тілаЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНові протези дають змогу відчувати температуру предметів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: