19.04.2024
Телеканал NTD

Один із найстаріших у світі парків мініатюр працює в нових умовах

Один із найстаріших у світі парків мініатюр працює в нових умовах

Один із найстаріших парків мініатюр світу, що в британському Беконсфілді, після карантину працює в нових умовах...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Один із найстаріших парків мініатюр світу, що в британському Беконсфілді, після карантину працює в нових умовах. Усі гості мають дотримуватися дистанціювання, а місця, де це неможливо, поки закриті.

«Беконскот» — це зразок сільської Англії 30-х років. Село вже понад 90 років розважає відвідувачів і працювало навіть під час війни. Але пандемія змусила його закритися на три місяці.

Цей парк побудував біля свого дому місцевий житель Роланд Каллінг. Йому допомагала прислуга: водій, кухар, покоївка та садівник.

У селі бували навіть британські монархи.

[Браян Ньюман-Сміт, директор парку розваг «Беконскот»]:
«Її величність королева приїжджала тричі, й один раз — за день до свого восьмого дня народження. У нас є фотографії королеви Марії і двох принцес, і нам приємно думати, що їм тут сподобалося».

За день парк приймає 700 гостей. Раніше їх було вдвічі більше.

[гостя парку мініатюр «Беконскот»]:
«За часів невизначеності та стресу чудово повернутися сюди знову. Можна переосмислити минуле, і я так і зробила. Сьогодні в мене на душі спокійно, я позбулася стресу».

[гостя парку мініатюр «Беконскот»]:
«У звичайний час я не приїхала б сюди, але через пандемію та обмеження, гадаю, багато хто змінив інтереси й не їздить відпочивати до звичних місць. І це добре».

«Беконскот» складається із шести вигаданих сіл. Але власне будови мають прототипи. У парку мініатюр можна побачити копію залізниці з тунелями, стрілками й мостом. Також у «Беконскоті» є магазини, м’ясні лавки й кав’ярні.

Парк розваг обслуговують 12 осіб, а в туристичний сезон наймають ще 20 співробітників. Частина доходів іде на доброчинність.
Коротке посилання на цю сторінку:

Один із найстаріших у світі парків мініатюр працює в нових умовахПрогулянка найромантичнішим садом світуЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніФігури людей із сірників та пап’є-маше робить хорватський скульпторЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого Петра

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: