20.02.2024
Телеканал NTD

Житель Гонконгу використовує незвичайні матеріали для масок

Житель Гонконгу використовує незвичайні матеріали для масок

Гонконзький художник, дизайнер й актор Едмонд Кхок, як і багато інших у сфері розваг, через пандемію..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Гонконзький художник, дизайнер й актор Едмонд Кхок, як і багато інших у сфері розваг, через пандемію залишився без роботи. Однак це ще більше надихнуло його на креативність. Тепер він створює з підручних матеріалів незвичайні маски й завантажує їх фото й відео в соцмережі.

50-річний дизайнер каже, що використовує обрізки й залишки зі свого виробництва. Але є й незвичайні матеріали. Приміром, основа цієї маски — камера відеоспостереження. Так він хоче нагадати, що жителі Гонконгу протистоять стеженню й домагаються свободи слова.

Загалом майже всі його маски розкривають якусь проблему. Цю зроблено на знак солідарності з храмами Таїланду, які через пандемію постраждали від нестачі туристів. А ця маска сконструйована з одноразового посуду. Так Едмонд хотів нагадати про забруднення довкілля.

Ну й куди ж без коронавірусу. Його шиповану форму відтворено в цій неоновій масці.

[Едмонд Кхок, дизайнер]:
«Гадаю, кожен твір мистецтва походить із нашого повсякдення. Мене надихнуло чимало аспектів життя. Наприклад, я бачив багато зображень коронавірусу і його шипів. Вийшло так, що залишилося багатенько схожих на шипи обрізків, тому я створив цю маску».

Едмонд каже, що своїми масками хоче відобразити визначні миті історії.

[Едмонд Кхок, дизайнер]:
«На мою думку, це не проект, що розповідає про маски для обличчя, — це маски для обличчя оповідають про все, що сталося з гонконжцями».

Коротке посилання на цю сторінку:

Житель Гонконгу використовує незвичайні матеріали для масокОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: