27.04.2024
Телеканал NTD

Пожежі в джунглях загрожують фермерам у Бразилії

Пожежі в джунглях загрожують фермерам у Бразилії

У Бразилії знову намагаються загасити пожежі у віддалених районах. Вони загрожують амазонським джунглям — найбільшим у..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Бразилії знову намагаються загасити пожежі у віддалених районах. Вони загрожують амазонським джунглям — найбільшим у світі тропічним лісам.

Це містечко Порту-Велью штату Рондонія. Тут горять сухі зарості чагарнику. У віддалену місцевість прибули пожежники.

Вогонь наближається до жител селян.

[місцевий житель]:

«Ми бідні. Моєї зарплати вистачає лише на їжу для нашої сім’ї. Пожежа знищила все за секунди».

[місцева жителька]:
«Я дуже злякалася й засмутилася, побачивши, як плаче мій брат. Я боюся все втратити. Ми й так майже нічого не маємо, і ми втрачаємо навіть це щось».

За даними бразильської влади, у першу половину серпня зафіксовано стільки ж пожеж, скільки в такий самий період торік, коли це явище непокоїло весь світ.

Як стверджують експерти, у тропічних лісах пожежі рідко виникають із природних причин. Здебільшого це підпал. Землю, найімовірніше, випалюють під пасовища.

[місцевий житель]:
«Вони влаштовують пожежу щороку. Ніхто не знає, хто це робить. Вони приходять, усе підпалюють і тікають. Я щороку потерпаю від цієї ситуації. Тут, у Порту-Велью, так щороку. Я живу тут 14 років, і щосерпня ось так».

За останній рік масштаби збезлісення в Амазонії зросли приблизно на третину.

У травні президент країни проти пожеж та незаконного вирубування лісів відправив військовиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежі в джунглях загрожують фермерам у БразиліїБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: