24.11.2024
Телеканал NTD

Перший у світі автоматизований дрон стежить за жителями Сінгапуру

Перший у світі автоматизований дрон стежить за жителями Сінгапуру

У Сінгапурі за жителями почали стежити дрони. Вони фіксують випадки, коли люди стоять близько один до..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Сінгапурі за жителями почали стежити дрони. Вони фіксують випадки, коли люди стоять близько один до одного й не дотримуються соціального дистанціювання. Поліція міста-держави поки тестує два апарати.

Їх розробила одна ізраїльська компанія. Важать вони по 10 кілограмів кожен. Запрограмовані на те, щоб виявляти великі скупчення людей і транслювати відео поліціянтам.

Співзасновник компанії-розробника каже, що це вперше повністю автоматичним літальним апаратам дозволили переміщатися над мегаполісом.

[Ран Краусс, співзасновник компанії — розробника дрона]:

«Це перший повністю автоматизований дрон. Це означає, що він може літати без оператора. Ідея в тому, що його можна використовувати для різних цілей, зокрема для складання мап, стеження, безпеки й такого іншого».

Дрон уміє націлюватися на певну ділянку й збільшувати зображення. Така функція корисна для поліціянтів, бо вони відразу зможуть оцінити ситуацію.

[Ран Краусс, співзасновник компанії — розробника дрона]:
«Це дуже допоможе силам безпеки не лише під час надзвичайних ситуацій, але також і в повсякденній роботі. Якщо поліціянту потрібно кудись потрапити, він замість цього може відправити дрон».

У компанії кажуть, що в розроблення дрона вклали приблизно 100 мільйонів доларів. Тепер планують почати серійне виробництво.

[Ран Краусс, співзасновник компанії — розробника дрона]:
«Ми хочемо побачити ці дрони в кожному місті світу. І головна причина цього в тому, що ця система може справді рятувати життя».

Наразі компанія веде переговори й з іншими країнами, щоб постачати їм нові дрони.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перший у світі автоматизований дрон стежить за жителями СінгапуруУ Дубаї корали вирощують по-новомуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїВ ОАЕ знайшли золоті монети віком 2000 роківЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: