19.12.2024
Телеканал NTD

У Єгипті робот-офіціант допомагає дотримуватися соціального дистанціювання

У Єгипті робот-офіціант допомагає дотримуватися соціального дистанціювання

Між столиками каїрського ресторану неквапливо рухається робот-офіціант. На дисплеї — привітна усмішка, а на корпусі зображено..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

Між столиками каїрського ресторану неквапливо рухається робот-офіціант. На дисплеї — привітна усмішка, а на корпусі зображено сорочку й фартух. Звуть робота Мозо. Такий високотехнологічний офіціант з’явився в Єгипті вперше.

Робота розробила місцева компанія.

[Аладін аль-Ховайні, співробітник компанії — розробника робота-офіціанта]:
«Коли в Єгипті почалася епідемія коронавірусу, люди стали більше замислюватися про соціальне дистанціювання. Ми з власниками цього ресторану почали шукати рішення, яке сподобалося б єгиптянам. Виникла ідея створити цього робота, і ми назвали його Мозо».

[Мохамед Корім, директор ресторану]:
«Коли коронавірус з’явився в Єгипті, ми поговорили з місцевими розробниками роботів. Вони запропонували забезпечувати соціальне дистанціювання за допомогою технологій. Фахівці вдосконалили робота так, щоб клієнтам не потрібно було торкатися до сенсорного екрана».

Робот приймає замовлення й доставляє страви до столика. Так гостям не доводиться безпосередньо контактувати з персоналом.

[гостя ресторану]:
«Робот — дуже добра ідея в нинішніх умовах. Усі бояться. Майже ніхто не виходить із дому. Людей у ресторанах дуже поменшало. Гадаю, чудово, коли до столика підходить робот, а не людина».

Розробники постаралися зробити дизайн робота приємним, бо єгиптяни не звикли до високотехнологічного обслуговування.

Ресторани й кав’ярні Єгипту працюють лише до півночі й приймають удвічі менше гостей, ніж до пандемії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єгипті робот-офіціант допомагає дотримуватися соціального дистанціюванняУ Дубаї корали вирощують по-новомуСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиРобот-кур’єр почав доставляти їжу в ТокіоДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці США«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну арку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: