11.05.2024
Телеканал NTD

Японські молодята застрягли на Кабо-Верде й стали послами олімпійської команди

Японські молодята застрягли на Кабо-Верде й стали послами олімпійської команди

Медовий місяць японських молодят Рікії та Аюмі зірвався через пандемію. Але те, що мало завдати клопоту,..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

Медовий місяць японських молодят Рікії та Аюмі зірвався через пандемію. Але те, що мало завдати клопоту, перетворилося на удачу. Олімпійський комітет Кабо-Верде обрав їх посланцями національної збірної на літніх Іграх у Токіо.

Рікія та Аюмі застрягли на островах африканської країни, коли завершили лише третину кругосвітньої подорожі. Тоді почали закриватися міжнародні кордони.

[Рікія Катаокі, турист із Японії]:
«Ми не могли виїхати, бо літаки прямували до африканських країн, де було багато випадків зараження, а на Кабо-Верде тоді їх не було. Ми вирішили залишитися тут. Це було безпечніше».

Та подружжю невдовзі забракло грошей. Влаштуватися на роботу вони не могли. Тоді Рікія, маючи досвід відеооператора, почав знімати рекламні ролики для місцевих ресторанів та готелів і просувати їх в інтернеті. Аюмі допомагала чоловікові знімати.

[Рікія Катаокі, турист із Японії]:

«Я не маю робочої візи, тож не можна одержувати гроші. Та дозволено мінятися. Приміром, власник ресторану запропонував мені зняти його заклад зовні й усередині, а також зробити відео готових страв. За це нас безкоштовно годуватимуть».

Молодята здружилися з місцевими бізнесменами. Про цю історію дізналися в Олімпійському комітеті.

[Леонарду Кунья, представник Олімпійського комітету Кабо-Верде]:
«Нам захотілося віддячити їм, ось і все. Ці молодята — японські громадяни, ми дружимо з Японією, і вони теж заслуговують доброго ставлення».

Рікія та Аюмі пишаються цією честю й готові допомагати олімпійській команді.

Спортсмени Кабо-Верде брали участь у шести літніх Олімпійських іграх і ніколи не здобували медалей. Та цього разу вони мають надію взяти три або чотири трофеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японські молодята застрягли на Кабо-Верде й стали послами олімпійської командиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняЯк угорці повертаються до сільського життяКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немає

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: