25.08.2024
Телеканал NTD

ВВП Великої Британії у другому кварталі знизився на рекордні 20,4 %

ВВП Великої Британії у другому кварталі знизився на рекордні 20,4 %

У другому кварталі цього року економіка Великої Британії знизилася на рекордні 20,4 %, коли карантинні обмеження..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

У другому кварталі цього року економіка Великої Британії знизилася на рекордні 20,4 %, коли карантинні обмеження були найбільшими. Спад зачепив майже кожну велику галузь, а піку звільнень очікують цього року пізніше.

Офіційні дані також показують, що шоста за величиною економіка світу поринула в рецесію, адже йшла на спад другий квартал поспіль.

[Ріші Сунак, міністр фінансів Великої Британії]:
«Коли ми говорили про це кілька місяців тому, я сказав, що важкі часи наближаються. А сьогоднішні цифри показують, що вони вже настали. Сотні тисяч людей втратили роботу. І, на жаль, їх побільшає. І хоча попереду чекають непрості рішення, ми нікого не залишимо без надії чи можливостей».

У червні були деякі ознаки відновлення. Приміром, обсяги виробництва з травня зросли на 8,7 %. Очікувалося, що цей показник становитиме 8 %.

Тим часом Банк Англії минулого тижня спрогнозував, що економіка країни відновиться до колишніх показників лише в останньому кварталі 2021-го. Він також попередив про різке зростання рівня безробіття.

Велика Британія запровадила жорсткий карантин наприкінці березня однією з останніх у Європі. Тож у першому кварталі спад був не таким великим, як у валютному блоці ЄС. Так, за перші три місяці року ВВП Великої Британії знизився на 2,2 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: