25.06.2024
Телеканал NTD

Високі ціни на нерухомість витісняють із Сеула середній клас

Високі ціни на нерухомість витісняють із Сеула середній клас

Сім'я Лім Чі Мін живе в невеликій квартирі в Сеулі ось уже два роки. Однак скоро..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сім’я Лім Чі Мін живе в невеликій квартирі в Сеулі ось уже два роки. Однак скоро їм доведеться виселятися. Вони зіткнулися з проблемою, яка постала перед тисячами південнокорейців у столиці, — дефіцитом доступного житла для середнього класу.

[Лім Чі Мін, жителька Сеула]:
«Мене виселяють із помешкання. Мушу перебиратися в провінцію Кьонгідо під Сеулом. І я вже не сподіваюся колись купити в Сеулі житло».

Президента Південної Кореї Мун Чже Іна обрали у 2017 році. Він обіцяв створити суспільство, де працьовиті громадяни матимуть змогу завести сім’ю й купити будинок чи квартиру.

Його уряд розробив 20 заходів, щоб знизити ціни на нерухомість. Однак це не допомогло. За три роки, поки він у владі, вартість житла підскочила на 50 %. Це найшвидше зростання у світі.

А сім’я 35-річного Пек Сон Міна була змушена вдаватися до хитрощів, щоб узяти участь в урядовій програмі доступного житла. Дружина звільнилася з роботи, щоб доходи стали меншими, як того вимагають умови. Вони також вимушено переселилися до іншого міста, що за дві години їзди від столиці.

[Пек Сон Мін, житель міста Інчхон]:
«Ми не мали іншого способу отримати житло. Нам потрібно було або зменшити доходи, щоб відповідати критеріям, або сидіти й дивитися, як зростають ціни».

Упродовж десятиліть на належність до середнього класу в Південній Кореї вказувала вища освіта й житло в Сеулі. Однак тепер навіть адвокати й дизайнери, зарплати яких мають шестизначні числа, не можуть собі дозволити власне помешкання в столиці.

Деякі пари навіть змушені на папері розлучатися, щоб зменшити податки на нерухомість.

[Пак Хаб Со, консультант із питань нерухомості]:
«Нинішня політика фокусувалася лише на зменшенні попиту на житло. Але виникали проблеми браку пропонування. У довгостроковій перспективі ціни можуть стабілізуватися, якщо ми зможемо збалансувати попит і пропонування».

Водночас міністерство фінансів Південної Кореї вже оголосило, що уряд планує побудувати в Сеулі більш як 132 тисячі нових будинків уже до 2028 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: