28.03.2024
Телеканал NTD

СОТ створила комісію для залагодження суперечки між Японією та Південною Кореєю

СОТ створила комісію для залагодження суперечки між Японією та Південною Кореєю

Світова організація торгівлі створить комісію суддів, яка буде працювати над розв'язанням торгової суперечки між Японією і..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Світова організація торгівлі створить комісію суддів, яка буде працювати над розв’язанням торгової суперечки між Японією і Південною Кореєю. Таким чином вона задовольнила прохання Сеула, який поскаржився до СОТ на дискримінаційні дії Токіо.

Торік у липні Японія обмежила експорт до Південної Кореї трьох мінералів, які потрібні, щоб виготовляти мікросхеми та дисплеї. Таким чином вона поставила під загрозу провідну галузь корейської економіки, а також світові постачання технологій.

[Кацуро Нагаї, представник Японії в СОТ]:
«Комісію було створено на прохання Південної Кореї. Ми будемо й далі дотримуватися процедур, установлених угодою СОТ, зокрема процедур залагодження суперечок».

Скаргу до СОТ Південна Корея подала у вересні 2019 року. Але за два місяці її відкликала, щоб провести переговори.

На думку експертів, Японія припинила експортувати мінерали через рішення південнокорейського суду, яке той ухвалив восени 2018 року. Згідно з ним, японська компанія Nippon Steel & Sumitomo Metal має виплатити компенсацію кільком південнокорейським робітникам за примусову працю під час Другої світової війни.

Японія рішення не визнала. Пізніше 2019 року Сеул ініціював процедуру конфіскації активів Nippon Steel & Sumitomo Metal у межах справи про підневільну працю. Це, як припускають, і спричинило запровадження обмежень.

Японська сторона вважає, що всі питання, пов’язані з Другою світовою, було урегульовано під час нормалізації відносин між країнами в 1965 році.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: