27.01.2024
Телеканал NTD

Японців масово переводять на віддалену роботу

Японців масово переводять на віддалену роботу

Це спорожнілий офіс компанії Fujitsu в Токіо. Тут через пандемію залишилося дуже мало співробітників. Однак для..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Це спорожнілий офіс компанії Fujitsu в Токіо. Тут через пандемію залишилося дуже мало співробітників. Однак для Японії це незвично.

У перші місяці епідемії віддалено в Японії працювало близько третини всіх працівників. Влада закликала збільшити цю кількість до 70 %. Однак для японців, які звикли проводити на робочому місці довгі години, це виявилося непростим завданням.

[Такахіро Охно, працівник Fujitsu]:
«Поїздка на роботу за графіком дає свідомості змогу перемкнутися з відпочинку на працю. Оскільки я більше не їжджу, то робота вдома затягується. Це випробування. Треба перемикатися усвідомлено».

Згідно з опитуваннями, далеко не всі підтримують ідею працювати віддалено.

[Манабу Морікава, працівник Fujitsu]:
«55 % співробітників уважають, що ліпше працювати то з дому, то з офісу. Це цікаво. Ми гадали, що всі захочуть працювати вдома. Але ні, вони вважають за краще поєднувати кілька видів».

Fujitsu — одна з найбільших японських компаній, які переходять на новий спосіб роботи. У липні вона оголосила, що близько 80 тисяч співробітників матиме гнучкий графік.

[Манабу Морікава, працівник Fujitsu]:
«Ми вважаємо, що й після пандемії робота в компанії не буде колишньою. Тепер віддалена робота по відеозв’язку буде пріоритетом».

Працівники кажуть, що перелаштуватися їм нелегко.

[Такахіро Охно, працівник Fujitsu]:
«Коли я почав, то сумнівався, що зможу працювати віддалено. Гадаю, це залежить від виду діяльності. Якщо ваша робота передбачає фізичні зустрічі з клієнтами, то може бути складно. Але для мене все виявилося легше, ніж я думав».

У Японії останнім часом добова кількість випадків зараження коронавірусом збільшилася.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: