29.02.2024
Телеканал NTD

Діамантова індустрія ПАР переорієнтовується на місцевий ринок

Діамантова індустрія ПАР переорієнтовується на місцевий ринок

Діамантова індустрія ПАР знаменита на весь світ. Вона постачає дорогоцінні камені, зокрема, і для британської монархії...

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Діамантова індустрія ПАР знаменита на весь світ. Вона постачає дорогоцінні камені, зокрема, і для британської монархії. Нині ж галузь зосереджується на внутрішньому ринку, намагаючись відновити продажі під час коронавірусного спаду.

Ще до пандемії ціни на діаманти були низькими, а попит слабким. А після закриття кордонів удар відчули навіть великі гравці, такі як корпорація De Beers.

[Річард Стінкамп, представник De Beers]:
«Головні ринки — це Китай, США, Індія, Європа, Ізраїль. Через закриті кордони й відсутність міжнародного туризму в діамантовій індустрії продажі падають. Як я казав раніше, навіть компанія De Beers значно постраждала».

Однак багато невеликих компаній, які шліфують алмази, кажуть, що приємно здивовані попитом усередині країни. Так, одне з підприємств повідомляє, що його продажі ювелірних виробів, зроблених на індивідуальне замовлення, з березня, коли почався карантин, зросли на 60 %.

[Калібога Пуль, засновник Nungu Diamonds]:
«У нас виникла можливість використовувати соціальні мережі, усілякі платформи для реклами, щоб залишатися на плаву. Тобто епідемія не вплинула на наш бізнес. Ми й далі зростаємо, хоч це й непростий період».

Тоді як магазини стояли зачиненими, клієнти спілкувалися з консультантами онлайн. А коли карантинні обмеження ослабили, люди пішли по покупки. Тож продажі в червні були найактивнішими з початку року. Особливо популярними були обручки.

І навіть ті компанії, які раніше лише продавали та шліфували неограновані дорогоцінні камені, тепер, щоби зберегти прибуток, теж виготовляють ювелірні вироби. Також вони наймають багато місцевих фахівців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: