А почалося все з кулінарних курсів. Дівчина хотіла більше дізнатися про звичаї своїх предків.
[Шарлі Даноллі-Лі, жителька штату Вікторія]:
«Я хотіла через курс традиційної кухні налагодити зв’язок зі своєю культурою. І під час навчання багато чого почерпнула».
А проявити свої таланти їй допомогла місцева жителька Джулі Мкейл. Вони разом почали збирати рослини й робити всілякі сухі суміші. Як виявилося, Шарлі має талант: вона робить чай із чудовим ароматом.
[Джулі Мкейл, жителька штату Вікторія]:
«Я зазвичай змішую лимонний мирт та імбир. А Шарлі пішла трохи далі. Вона подумала, що цікавою добавкою булои б листя евкаліпта. Ми його додали, і смак вийшов вельми особливим».
[Шарлі Даноллі-Лі, жителька штату Вікторія]:
«Ви п’єте напій, що має смак знайомого зеленого чаю. Але також є смаковий шар, якого ви ніколи раніше не відчували».
Невдовзі стартап дівчини почав стрімко розвиватися. Тепер трав’яні чаї компанії замовляє відомий у штаті ресторан.
[Соня Ентоні, працівниця ресторану]:
«Ми дізналися про них на фестивалі. І людям відтоді вони дуже подобаються».
Молода підприємниця каже, що ця робота допомогла їй сфокусуватися на спадщині її народу.
[Шарлі Даноллі-Лі, жителька штату Вікторія]:
«Мені дуже важливо, щоб мене сприймали як представницю джаджавуррунг, бо я дуже хочу відродити й зберегти культуру. Сумно бачити, що вона зникає».
Коротке посилання на цю сторінку: