26.04.2024
Телеканал NTD

17-річна австралійка заснувала компанію з виробництва трав’яних чаїв

17-річна австралійка заснувала компанію з виробництва трав'яних чаїв

Ця 17-річна австралійка належить до аборигенної народності джаджавуррунг, що проживає в штаті Вікторія. І нещодавно вона..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Ця 17-річна австралійка належить до аборигенної народності джаджавуррунг, що проживає в штаті Вікторія. І нещодавно вона заснувала компанію, що виробляє трав’яні чаї з традиційних інгредієнтів.

А почалося все з кулінарних курсів. Дівчина хотіла більше дізнатися про звичаї своїх предків.

[Шарлі Даноллі-Лі, жителька штату Вікторія]:
«Я хотіла через курс традиційної кухні налагодити зв’язок зі своєю культурою. І під час навчання багато чого почерпнула».

А проявити свої таланти їй допомогла місцева жителька Джулі Мкейл. Вони разом почали збирати рослини й робити всілякі сухі суміші. Як виявилося, Шарлі має талант: вона робить чай із чудовим ароматом.

[Джулі Мкейл, жителька штату Вікторія]:

«Я зазвичай змішую лимонний мирт та імбир. А Шарлі пішла трохи далі. Вона подумала, що цікавою добавкою булои б листя евкаліпта. Ми його додали, і смак вийшов вельми особливим».

[Шарлі Даноллі-Лі, жителька штату Вікторія]:
«Ви п’єте напій, що має смак знайомого зеленого чаю. Але також є смаковий шар, якого ви ніколи раніше не відчували».

Невдовзі стартап дівчини почав стрімко розвиватися. Тепер трав’яні чаї компанії замовляє відомий у штаті ресторан.

[Соня Ентоні, працівниця ресторану]:
«Ми дізналися про них на фестивалі. І людям відтоді вони дуже подобаються».

Молода підприємниця каже, що ця робота допомогла їй сфокусуватися на спадщині її народу.

[Шарлі Даноллі-Лі, жителька штату Вікторія]:
«Мені дуже важливо, щоб мене сприймали як представницю джаджавуррунг, бо я дуже хочу відродити й зберегти культуру. Сумно бачити, що вона зникає».

Коротке посилання на цю сторінку:

17-річна австралійка заснувала компанію з виробництва трав’яних чаївЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CСрібна шахта відродила занепале боснійське місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: