26.11.2024
Телеканал NTD

У КНР засудили до 8 років в’язниці канадського мільйонера

У КНР засудили до 8 років в'язниці канадського мільйонера

До 8 років в'язниці в Китаї засудили канадського мільйонера китайського походження Сунь Цянь. Жінка вже провела..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

До 8 років в’язниці в Китаї засудили канадського мільйонера китайського походження Сунь Цянь. Жінка вже провела в ув’язненні в Китаї три роки.

За кілька днів до винесення вироку прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо відхилив прохання Пекіна про звільнення генерального директора Huawei Мен Ваньчжоу в обмін на повернення двох канадців, затриманих у Китаї.

На думку китайського адвоката й правозахисника Чень Гуанчена, вирок Сунь — це помста Пекіна за Мен Ваньчжоу.

Сунь є засновником і віцепрезидентом біохімічної компанії Beijing Leadman Biochemistry Co., Ltd. Її статки оцінюють у 300 мільйонів доларів.

Сунь арештували 2017 року, коли поліція знайшла в неї вдома книги, пов’язані з медитативною практикою Фалуньгун, якою вона займається. Це система вдосконалення душі й тіла, яка завоювала прихильність десятків мільйонів людей у всьому світі. Водночас комуністичний режим Китаю переслідує практикувальників Фалуньгун із 1999 року. Причина — надзвичайна популярність цього вчення..

Перше слухання у справі підприємниці відбулося у вересні 2018 року. І лише недавно оголосили остаточний вирок.

У в’язниці її катували, заковували в кайдани, не давали спати й міняти одяг. Більша частина адвокатів, яких вона наймала, відмовлялися від її справи під тиском влади. Одного з них навіть позбавили ліцензії.

Канадське громадянство Сунь набула у 2007 році. Її адвокати кажуть, що китайська влада неодноразово намагалася змусити підприємницю від нього відмовитися.
Коротке посилання на цю сторінку:

У КНР засудили до 8 років в’язниці канадського мільйонера«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: